In Schotland overnacht je in deze Royal Navy helikopter van 17 meter lang

Redactie 12 Aug 2017 Entertainment

Schotland is sowieso een aanrader om een keer te bezoeken. Niet om het monster van Loch Ness te spotten, maar vooral voor het mooie landschap. Uitgestrekte grasvelden en robuuste rotsen aan de kust, genoeg te zien. Wij hebben ook alvast een tip voor de slaapplek. In Stirling staat namelijk deze helikopter waar je in kunt overnachten.

Het is een initiatief van Royal Navy pensionaris Martyn Steedman en zijn vrouw Louise, die dus de Sea King ZA127 search and rescue chopper hebben omgebouwd tot slaapplek. Je hoeft niet bang te zijn dat het te krap is, want deze helicopter is maar liefst zeventien meter lang. Daardoor kun je hier makkelijk met zes personen vertoeven.

FHM-Helikopter overnachten
Bron: Press Association.

De helikopter wordt sinds 1994 niet meer gebruikt en heeft dus een ander bestemmingsplan gekregen. Je kunt zelfs nog kiezen waar je slaapt, aangezien er een tweepersoonsbed, driepersoonsbed en eenpersoonsbed in de staart van het toestel staat. Er kan zelfs nog iemand op de slaapbank in de extra lounge.

FHM-Helikopter overnachten
Bron: Press Association.

Als eerste kom je de zitkamer binnen met de tafel met de Britse vlag en een U-vormig bankstel. Als je een stukje doorloopt, treed je aan het einde de futuristisch blauwe slaapkamer binnen.

FHM-Helikopter overnachten
Bron: Press Association.

Zoals je ziet hebben ze de buitenkant van de helikopter volledig in tact gelaten. Oké het is niet helemaal origineel, want vooral de cockpit en de buitenkant moesten gerestaureerd worden, maar hij ziet er nog wel heel authentiek uit. “We hebben het originele dashboard, de dakpanelen en voetpedalen behouden, zodat bezoekers de helicopter kunnen ervaren zoals die ooit was en een buitengewone overnachting kunnen beleven”, vertelt de ex-Royal Navy aan Press Asssociation.

Voor 170 euro per nacht slaap je vanaf volgend voorjaar met twee personen in deze unieke helikopter. Niet eens zo gek duur als je nagaat dat het echtpaar er 42.000 euro aan renovatiekosten in heeft zitten.

FHM-Helikopter overnachten
Bron: Press Association.

Bron: grandlife.nl

Reageer op artikel:
In Schotland overnacht je in deze Royal Navy helikopter van 17 meter lang
Sluiten