Wannahaves: De SOFORT 2 is de nieuwe supercamera van Leica

De camera met die rode stip, wie kent ‘m niet. Leica is één en al kwaliteit, met een vleugje stijl en gebruiksgemak. Drie dingen die je eigenlijk in elk hebbedingetje terugziet. We zien hier voor het eerst een combinatie tussen digitale en analoge fotografie. Dit nieuwe speeltje is een kwaliteitsproduct waar we het over 10 jaar nog over hebben en hij is er net op tijd voor kerst. 

Leica staat bekend om haar innovatie en duurzaamheid en dat hoeven we de fotografie-enthousiasten onder ons niet eens uit te leggen. De SOFORT 2 is een blijver en Leica bewijst maar weer dat ze innovatief met innovatie om kunnen gaan.

Speeltje

We kennen het probleem en zijn daarom blij met Leica. Heb je net wat gave analoge platen geschoten; leuk en aardig, maar altijd gezeik om ze op je telefoon te krijgen of te kunnen delen… daar maken onze vrienden nu een einde aan. De Instant camera is gedigitaliseerd en werkt dus heel chill samen met je smartphone. Zo kan je de camera op afstand besturen met de bijkomende app. Makkelijk voor groepsfoto’s, of andere wilde avonturen, je kan het zo gek maken als je zelf wil! Ook kan je selectiever kiezen wat je afdrukt omdat je ze eerst kan bekijken op je telefoon, scheelt weer peperduur fotopapier.

Specs

Deze camera is uitgerust met een 1/5-inch CMOS-sensor die 4,9 MP-foto’s kan maken, geschoten door de Leica Summar 1:2/2.4mm-lens. Komen ongelofelijke platen uit. De motor van de SOFORT 2 is een lithium-ionbatterij die 100 instant prints kan leveren op een volle tank. Het interne geheugen laat je ongeveer 45 foto’s schieten, maar niet getreurd. De microSD-sleuf geeft je hier wat extra ruimte voor. De de camera is bovenal gewoon sexy gebouwd, voor zover we dat kunnen zeggen over een camera. Het model is lekker minimalistisch en je ruikt de professionaliteit gewoon, daar doen we het voor. De dynamische verbinding tussen camera en Leica’s FOTOS-app overbrugt de kloof tussen instant filmfotografie en de digitale wereld, waardoor de Leica SOFORT 2 de nieuwe #wannahave is. Hij is momenteel uitverkocht, maar wij zetten ‘m op ons lijstje. Kost je €379,00, maar dan heb je wel echt wat.

Foto: Leica Foto: Leica
Reageer op artikel:
Wannahaves: De SOFORT 2 is de nieuwe supercamera van Leica
Sluiten