Het voormalige landgoed van Frits Philips kan binnenkort van jou zijn

Redactie 15 jul 2018 Entertainment

Ondanks dat de vraagprijs niet bekend is, is dit waarschijnlijk het duurste huis wat je op Funda gaat vinden. Deze sicke mansion met bijbehorend landgoed van Frits Philips telt in totaal een woonoppervlakte van 2.582 m² waar je in totaal veertig kamers hebt om in te richten.

Landgoed De Wielewaal ligt in Eindhoven en is bijna hermetisch afgesloten. Niemand die zomaar op je terrein rondloopt dus. Naast dat je zelf een heel dik huis hebt, kun je met familie, vrienden of personeel een klein dorp creëren. Er staan namelijk nog vier woningen verdeeld over het landgoed.

In 2007 is het landgoed flink opgeknapt en hebben ze ervoor gezorgd dat je als eigenaar op elke party interessant kan doen over een bepaald feitje. Ze hebben namelijk stenen gebruikt uit een voormalig kasteel van Oostenrijkse keizer Frans Jozef I (echtgenoot van keizerin Sissi). Dat zal de waarde van het huis flink doen stijgen.

Mansion

Tuurlijk is het huis van alle gemakken voorzien. In de professionele horeca keuken fix je je eigen vijf sterren voer en dat train je er daarna weer af in de fitnesszaal van 85 vierkante meter.  Verder kun je nog chillen in het buitenzwembad, de jacuzzi, de massageruimte, de bibliotheek of in de woon-, muziek- of speelkamer.

Op de eerste verdieping vind je twee logeersuites en vijf slaapkamers, dus in principe kun je elke dag in een ander bed springen. Alle slaapkamers hebben een eigen luxe badkamer met bad en/of douche en voor het gemak hebben ze in de masterbedroom twee badkamers geknald en nog twee garderobekamers voor je freshe outfits.

Frits Philips

Het landgoed werd van 1934 tot 2005 bewoond door Frits Philips. Hij was vierde bestuursvoorzitter van het gelijknamige elektronicaconcern. Hij staat bekend om de aftrap van de eerste wedstrijd van het Philips Elftal (later PSV) en het feit dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een deel van zijn Joodse personeel uit handen van de Nazi’s heeft gehouden.

Allemaal leuk en aardig die feitjes, maar het gaat er natuurlijk om dat het vooral een heel ziek landgoed is. Zet er een supermarkt neer en je komt je erf waarschijnlijk bijna niet meer af.

Foto’s: Funda.

Reageer op artikel:
Het voormalige landgoed van Frits Philips kan binnenkort van jou zijn
Sluiten