Voor het geld van een huis is deze overdreven Jeep Wrangler 6×6 van jou

redactie 24 dec 2018 Machines

In Amerika moet altijd alles groter. Dat is niet per se negatief bedoeld hoor. Waar wij het moeten doen met viercilindertjes, hebben zij dikke achtcilinders onder de motorkap. Waar wij rijden in een Volkswagen Golf, hebben zij een enorme pick-up onder de kont. Maar wat als je nog groter wil dan dat? Simpel, dan knal je gewoon een extra as onder je pick-up.

Om dat te doen heb je wel eerst een pick-up nodig als basis. Je kunt daarvoor de Ford F-150 nemen zoals de heren van Hennessey Performance gedaan hebben, of je gaat net als de tuners van Carlex Design voor een Mercedes X-Klasse. Of wat dacht je van de Jeep Wrangler Rubicon? Klopt, dat is inderdaad geen pick-up, maar dat kan je er wel van maken. Dat is in dit geval ook gedaan. Bakkie achterop, extra asje gemonteerd, twee nieuwe rubbers eronder en klaar is Kees. Nou, niet helemaal. Naast dit alles hebben ze ook nog de velgen van alle zes wielen (zeven als je het reservewiel achterop meerekent) verwisseld en een paar kekke lichtbalken erop geschroefd.

Ruim 700 pk

Om ervoor te zorgen dat het niet allemaal alleen maar uiterlijk vertoon is, hebben ze ook het motorblok eruit gevist. Daarvoor in de plaats hebben ze de Jeep een V8 uit de Hellcat gegeven. Hierdoor heeft dit monster nu minstens 707 pk. Heb je na het lezen van al deze sappige info interesse gekregen in deze Jeep met zes wielen, dan heb je geluk. De zeswieler staat namelijk te koop. Ben wel bereid diep in de buidel te tasten, want hij kost omgerekend zo’n 255.000 euries.

Autoblog.nl

Reageer op artikel:
Voor het geld van een huis is deze overdreven Jeep Wrangler 6×6 van jou
Sluiten