De insane Jeep ‘Loco Hauk’ 6×6 is een kolossale stoom aangedreven Off-Road SUV

Redactie 4 nov 2017 Machines

Soms zien we aangepaste voertuigen die het water in de mond laten lopen en zouden we een nier afstaan voor een kans om ze te besturen. Andere keren zien we de meest vreemde creaties voorbijkomen, die ons doen afvragen wat er precies in het hoofd van de bouwer zich afspeelde. Deze door stoom aangedreven 6×6 Jeep JK van Kenny Hauk, met de toepasselijke naam de Loco Hauk, valt absoluut onder beide categorieën.

Kenny Hauk is de hoofdontwerper en -bouwer achter Hauk Designs en de History Channel-show Road Hauks. Als zodanig past deze soort van voertuigwaanzin volledig in zijn rijtje. Het brute stoommonster begon het leven als een 2008 Jeep Wrangler Unlimited 6×6, maar daar is na de brute transformatie niks meer van over.

Dit hield in dat de V4-motor verwisseld moest worden met de stoommoter.  Met ongeveer 130 tot 140 pk lijkt dit niet veel maar de krachtbron geschikt over een absoluut absurd koppel van 3.390 Nm. Om dit geweld op te kunnen vangen heeft off-roader een BDS 4-inch 4-link-ophanging en Fox-schokbeschermers. Tot de metamorfose behoort ook de gigantische 208 liter grote watertank op de achterbak, die nodig is om de ketel te voeden. Het eindresultaat mag er wezen, de combinatie van ouderwetse techniek in een jasje van moderne brute kracht is een match made in heaven.

Reageer op artikel:
De insane Jeep ‘Loco Hauk’ 6×6 is een kolossale stoom aangedreven Off-Road SUV
Sluiten