758 pk sterke Hennessey Performance Raptor laat z’n banden lekker roken

redactie 4 nov 2018 Machines

Hennessey Performance kennen we natuurlijk allemaal van de gruwelijke upgrades op voornamelijk Amerikaanse wagens. Zo hebben ze eens een Jeep Trackhawk tot 1200 pk gekieteld, en een Ford F-150 omgetoverd tot dikke zeswieler. Nu hebben ze weer een F-150 onderhanden genomen.

V6 eruit, V8 erin

Dit keer zijn ze gegaan voor een Ford F-150 Raptor. Op zich een best rap ding met een leuk V6-blokje erin. Natuurlijk vonden de heren van Hennessey Performance dit maar een lullig blokje, en dus hebben ze deze eruit gekieperd. Als vervanger voor de 450 pk sterke V6 hebben ze er een flinke 5.0-Liter V8 voor in de plaats gedaan.

Bizarre acceleratie

En zo’n V8, dat wil wel. Ondanks z’n stereotypisch Amerikaanse overgewicht van zo’n 2400 kilo, doet ‘ie over een nul tot honderd sprintje slechts 4,1 seconden. Dat is echt retesnel voor een pick-up. Die bizarre acceleratie is mogelijk door de 758 paarden die de V8 levert. En zo’n V8 klinkt ook nog eens godsgruwelijk lekker. Daarom hier even een filmpje om de lage roffel van de V8 de oorschelpen in te krijgen. Daaronder hebben we ook nog een paar prachtplaatjes van dit absolute monster voor je.

Hartvoorautos.nl

Reageer op artikel:
758 pk sterke Hennessey Performance Raptor laat z’n banden lekker roken
Sluiten