Hennessey Performance komt met megasterke 6×6 versie van de Ford F-150

redactie 26 sep 2018 Nieuws

Er zijn wel vaker bedrijven die aan de haal gaan met de Ford F-150. Zo bouwde Tuscany Motor Co. eerder dit jaar een F-150 tot Harley-Davidson pick-up. Ook voor Hennessey Performance is het niet de eerste keer, zij hebben de F-150 een aantal jaar geleden ook al onder handen genomen. Nu zijn ze weer gaan knutselen aan de bekende Ford.

Compensatievoertuig

Het resultaat? Deze übervette 6×6 truck. Een monster met zes enorme, 37 inch wielen. Hennessey vond de 400 Shetlandpony’s die de originele V8 leverde blijkbaal niet genoeg. Ze hebben de motor daarom opgekrikt tot ruim 700pk. Als je nog een paar centen erbij legt is je compensatievoertuig zelfs te krijgen met 808pk.

Ford F-150 Hennessey Performance 6x6
Foto: Hennessey Performance

Op de een of andere manier hebben autodesigners af en toe de neiging een extra setje wielen aan een vierwieler toe te voegen. Kijk maar naar de Rolls-Royce met zes wielen, de Range Rover 6×6 of de bizarre met stoom aangedreven Jeep met zes enorme wielen..

Prijskaartje

Als je dit nieuwe bakbeest van Hennessey Performance op je oprit wil hebben staan zul je ‘m moeten importeren uit de Verenigde Staten. Daar worden 24 van deze zeswielers gemaakt met een prijskaartje van omgerekend ruim 318.000 euro.

Reageer op artikel:
Hennessey Performance komt met megasterke 6×6 versie van de Ford F-150
Sluiten