Zo moet de Mercedes X-Klasse 6×6 van Carlex Design eruit komen te zien

redactie 9 okt 2018 Machines

Iedereen kent natuurlijk wel de gruwelijke Mercedes G63 AMG 6xf6. De Duitse autobouwer kwam een paar jaar geleden zes wiel tellende bakbeest naar voren. Een gevaarte van jewelste waar het hart van iedere autogek sneller van gaat kloppen. Mercedes kwam niet al te lang geleden met een pick-up genaamd de X-Klasse, en daar zouden we maar al te graag een 6×6 versie van zien.

Wilde plannen

De kans dat Mercedes zelf twee extra wielen onder de X-Klasse gaat schroeven is vrij klein. Gelukkig zijn er ook nog tuningmerken die niet vies zijn van een beetje sleutelwerk en de pick-up graag om willen toveren tot zeswieler. Het bedrijf met deze wilde plannen is het Poolse Carlex Design, misschien ken je ze wel van deze zeer dikke Volkswagen Transporter.

Mercedes X-Klasse Exy 6x6 Carlex Design
Foto: Carlex Design

Om de mening te peilen van het publiek hebben ze eerst maar een conceptdesign gepubliceerd. Als ze dit monster in productie gaan brengen moet ‘ie natuurlijk wel geld in het laatje brengen, en daarvoor moeten mensen ‘m wel willen kopen. Over de prijs is helaas niks bekend, al durven we wel het gokje te wagen dat ‘ie niet goedkoop zal zijn. Maar ja, er is altijd wel ergens iemand die geld over heeft voor een leuk speeltje.

Mercedes X-Klasse Exy 6x6 Carlex Design
Foto: Carlex Design

Toch blijft het niet bij een extra as. Met de extreme bodykit willen ze bruut naar een nieuw niveau tillen. Met banden waar menig monstertruck nog van onder de indruk is en een flinke lier voorop probeert deze opgepompte X-Klasse zich verder te distantiëren van het standaardmodel. Dat zijn wel zo’n beetje alle optische aanpassingen. Over veranderingen aan de motor of wanneer deze dikke wagen überhaupt op het toneel gaat verschijnen is nog niks bekend. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot Carlex Design met de eerste Mercedes X-Klasse Exy 6×6, zoals ze ‘m willen noemen, uit de fabriek komt rijden.

Autoblog.nl

Reageer op artikel:
Zo moet de Mercedes X-Klasse 6×6 van Carlex Design eruit komen te zien
Sluiten