Jared Leto speelt hoofdrol in nieuwe Netflix film over de Japanse maffia

Redactie 26 feb 2018 Entertainment

De Yakuza wordt een steeds grotere bedreiging in Japan. Deze streng hiërarchische Japanse maffiaorganisatie staat bekend als één van de best georganiseerde criminele organisaties ter wereld. Yakuza maffioso zijn zwaar onder getatoeëerd en houden zich aan een harde code die afgeleid is van de gedragscodes die de Samurai hanteerden. In de nieuwe Netflix film ‘The Outsider’, met Jared Leto in de hoofdrol krijgen we een uniek kijkje in dit Japanse gangsterwereldje.

Het verhaal vindt plaats in Japan vlak na de Tweede Wereldoorlog. Oscar winnaar Jared Leto speelt de Amerikaanse soldaat Nick Lowell die door banden met de Yakuza van zijn vrijheid verzekerd wordt. Echter zal hij moeten betalen voor die gekregen vrijheid. Voor wat hoort wat. Lowell zal zich moeten bewijzen in de keiharde onderwereld van Japan en de code moeten leren die de Yakuza hanteren.

Problemen

Netflix had wat problemen met de productie van de film. In eerste instantie zou Michael Fassbender de hoofdrol vertolken en zou de film geregisseerd worden door Daniel Espinosa. Dit ging echter niet door, toen kreeg de grote Japanse regisseur Takashi Miike de kans met onze Tom Hardy in de hoofdrol. Blijkbaar vielen ook deze onderhandelingen in de soep en hebben we nu uiteindelijk een film geregisseerd door de Deen Martin Zandvlied en met Jared Leto in de hoofdrol.

Met ‘The Outsider’ moet Netflix eindelijk een keer voor “de kill” gaan. Met dit zware drama, met veel thriller elementen erin verwerkt, scheppen ze de kans om er een heuse kaskraker van te maken. Netflix is langzaam bekend komen te staan als een platform waar studios hun waarschijnlijk floppende films op tonen. Netflix probeert met zijn ‘Netflix Original’ hier verandering in te brengen, alhoewel Netflix Original films tot nu toe voor geen grote successen gezorgd hebben.

Keiharde tradities

Misschien lukt dat wel met The Outsider. Een verhaal over de Yakuza die bekend staan om hun keiharde tradities die van de Samurai afstammen. Zo hakken Yakuza hun vingerkootjes af om hun fouten recht te zetten. Het idee hierachter is dat hoe minder vingerkootjes je hebt, hoe moeilijker het is om je zwaard te hanteren.  Een interessant en meeslepend verhaal over traditie, invloed en macht. Een Netflix film die je absoluut niet mag missen! Vanaf 9 maart zal deze film te zien zijn op Netflix.

Meer over Yakuza vind je in deze toffe fotoserie

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Jared Leto speelt hoofdrol in nieuwe Netflix film over de Japanse maffia
Sluiten