Tom Hardy moet hoofdrol gaan spelen in Call of Duty WWII film

Redactie 21 feb 2018 Entertainment

Edward Thomas Hardy ofwel ‘Tom Hardy’ is een van Hollywoods meest gewilde acteurs van het moment. Komend jaar komen er zo’n acht projecten uit waar Tom Hardy aan meegewerkt heeft. Een ongelooflijke prestatie, iedereen wil Hardy. Waarom? Omdat hij de meest zekere optie is om een hard, doorgewinterd karakter goed op de kaart te zetten. Nu er een nieuwe Call of Duty WWII film aan zit te komen, hoeven de makers niet lang na te denken over wie de hoofdrol op zich moet gaan neme: Edward Thomas Hardy.

Als een game erg succesvol is voor meerdere jaren, ontstaat altijd de discussie over een eventuele speelfilm. Zo gebeurde het met wisselend succes voor onder andere Assasins Creed, Lara Croft en World of Warcraft. Het risico dat filmmakers nemen met een film baseren op een game is dat het tot nog toe geen steevaste succesformule blijkt te zijn. De grote fanbase die de games hebben opgebouwd is veeleisend en schept hoge verwachtingen. Logisch, want er zitten duizenden uren aan productie en energie in het creëren van de wereld, waar de game zo succesvol door is geworden. Een film kan dan of een mooie toevoeging zijn of slechts een slap aftreksel.

Call of Duty staat zeker in de top 3 meest succesvolle gaming franchises van de afgelopen 10 jaar. Cod heeft miljoenen fans aan zich gebonden en is na het succes van de nieuwe game COD WW2 gaan nadenken over een Call of Duty WW2 film. De Campaign van de game is heel filmisch gemaakt en kreeg uitstekende kritieken. De plannen voor de film maken grote vorderingen, zo is Regisseur Stefano Sollima gestrikt (die je eventueel kent van Sicario 2) en hij heeft heel duidelijk aangeven twee mensen te willen voor de hoofdrollen. Tom Hardy zal vergezeld moeten worden door niemand minder dan Chris Pine (die je kent van Guardians of the Galaxy).

Tom Hardy
Tom Hardy // Foto:wikimedia Wikimedia

Rollen trein voor Tom Hardy

Hardy blijft een moeilijk te strikken acteur. Zo komen er meerdere projecten uit waar de badass bij betrokken is. Het vierde seizoen van Peaky Blinders is recent gelanceerd op Netflix waar Tom Hardy de joodse gangsterbaas Alfie Solomons speelt. Daarnaast komt het tweede seizoen van Taboo uit waar Tom de hoofdrol in vertolkt. Om alles af te toppen keert regisseur George Miller terug met een vervolg op Mad Max: Fury Road. Natuurlijk is Hardy na zijn meesterlijke perfomance van deel 1 ook voor het tweede deel van de partij.

De carrousel blijft echter maar doorgaan, Hardy is binnenkort te zien in de film ‘Venom’ waar hij de fictieve superschurk uit de Marvel Comics speelt die bekend staat als Spider-Man zijn aartsvijand. Na al dit moois is Hardy ook nog is te zien in: Unreasonable Behaviour (over oorlogsfotograaf Don McCullin), Shackleton(over Britse poolreiziger Ernest Schacletons zijn reizen naar Antartica), Fonzo (de rol van gangstergod Al Capone zal voor Hardy zijn hier), Cicero (nog een keer Hardy als Al Capone).

Het houdt niet op

Je houdt het niet voor mogelijk maar Tom Hardy is bij nog twee films betrokken die in hun kinderschoenen staan. In de film ‘My War Gone By, I Miss It So’ gaat hij een Engelse oorlogscorrespondent spelen die verzeilt raakt in de Joegoslavische Burgeroorlog. Als laatste weten we nog dat Hardy gevraagd is voor een rol in ‘The True American’ waar hij een Amerikaan speelt die na 9/11 wraak neemt op terroristen.

Waar Tom alle tijd vandaan haalt begrijpen we niet. Als er een prijs zou bestaan voor workaholic in Hollywood zou die zonder twijfel naar Tom Hardy moeten gaan. Wij zijn er in ieder geval erg excited over, lekker blijven door werken Tommie. Want al die inzet van Tom Hardy, betekent veel goede en dikke films voor ons.

Foto: flickr.com

Esquire.nl

Reageer op artikel:
Tom Hardy moet hoofdrol gaan spelen in Call of Duty WWII film
Sluiten