Op één detail na haalt Fransman het Guinness Book of Records niet

Acht jaar lang werkte de getalenteerde Richard Plaud (47) aan een Eifeltoren gemaakt van 706.900 lucifers. Het was de bedoeling om hiermee het Guinness Book of Records te halen, maar de bazen van het grote recordboek keurden de poging zonder pardon af. Hij heeft namelijk één, nogal grote fout gemaakt.

Wij kunnen het ons al niet voorstellen dat je acht jaar lang aan het pielen bent met lucifers, maar wij kunnen ons al helemaal niet voorstellen hoe het is om aan zo iets groots te werken voor ‘niks’. Een grote nachtmerrie voor de Fransman. ”Dit is zo teleurstellend en oneerlijk”.

Fout

Waar het allemaal mis is gegaan, is bij de inkoop van de lucifers. Er staat dus in het reglement dat je lucifers rechtstreeks uit de winkel moet kopen. Er zit dan wel een ontvlambare kop op, maar die moet je er dan zelf afhalen. Dit heeft Plaud echter niet helemaal goed begrepen, want hij heeft zijn lucifers bij de fabrikant ingekocht zonder ontvlambare kop. Dit snappen wij wel, dat zal veel geld kosten voor meer dan 700.000 lucifers.

Zonder het tijdsverlies van het afschrapen van de kopjes zou hij een stuk eerder klaar zijn met zijn 7,19 meter hoge Eiffeltoren. Groot gelijk volgens ons, maar de bazen van het wereldrecord platform dachten daar toch even wat anders over. Daar gaat je kunstwerk dan waar je acht jaar aan hebt gewerkt…

Tentoonstelling

Toch heeft de kunstenaar zijn speciale eerbetoon aan Frankrijk wel tentoongesteld. Daar kwamen maar liefst 4.000 mensen op af, maar of dat echt een troost is voor de beste man, dat is nog maar de vraag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door richard Plaud (@toureiffelallumettes)

Plaud overweegt wel of hij nog om in beroep te gaan, maar eigenlijk staat het al vast dat dit record de prullenbak in kan. Het wereldrecord blijft staat op de naam van een Libanees met een hoogte van 6,53 meter.

Dus mannen, een kleine tip van ons. Als je ooit een wereldrecord wil verbreken, lees dan eerst even het reglement goed door!

Reageer op artikel:
Op één detail na haalt Fransman het Guinness Book of Records niet
Sluiten