Onze vertrouwde zoekmachine is bezig met een eigen spelcomputer maken. Google is een enorm bedrijf die voor een grote verandering van de markt kan zorgen. Een dergelijke verandering kan alleen maar positief zijn voor ons. Naar verluidt zal het een console worden waarbij je geen games of downloads nodig hebt. Meerdere bronnen melden aan Kotaku dat Google bezig is met zijn eigen spelcomputer te maken. Daarmee gaan ze de concurrentie aan met Sony, Microsoft en
Nintendo .
Streamingdienst
De spelcomputer zal gebruik gaan maken
van een streamingsdienst. Spellen zullen
op een platform
te vinden zijn waar je zonder download of disc het spel zal kunnen spelen.
De games worden via het internet naar de spelcomputer gestreamd. Ideaal, want de kosten zullen daardoor lager zijn en het model zal een beetje gaan lijken op een Netflix. Je ziet een boel games staan (in plaats van films) en kiest er eentje die je leuk lijkt. Zonder download of disc kan je aan de slag, de mogelijkheden om meerdere spellen uit te proberen worden zo eindeloos.
Playstation Now
Google is niet
de eerste die hier over nadenkt, er zijn meerdere bedrijven die al een dergelijk platform streamingsdienst hebben. Sony heeft voor de
Playstation al langer een dergelijke streaming game dienst genaamd
Playstation Now . Hier zijn vooral veel spellen van
de Playstation 3 op te vinden maar ook een aantal spellen van de PlayStation 4. Zo staan de eerste drie spellen van de
Uncharted games op dit platform.
Andere concurrentie
Naast Playstation zijn er ook andere streaming game diensten zoals Nvidia en Geforce Now.
Xbox heeft de Microsoft Game Pass, hierbij krijgen gamers voor 10 euro per maand de beschikbaarheid tot meer dan honderd games. Dit is echter geen streaming service, de games moeten gedownload worden. Maar die worden dus dan ook offline bewaard waardoor het voelt als een fysieke of digitale game uit de winkel.
Overnames
Google zijn stappen om een eigen spelcomputer op te zetten zijn behoorlijk serieus. Ze waren in maart op de Game Developers conference om met grote game bedrijven te praten voor een samenwerking. Ze zijn aan het kijken hoe ze een uitgebreide gamesbibliotheek kunnen krijgen en overwegen een overname van een gamebedrijf.
Foto: Google