4 situaties om de Xbox One X aan te schaffen

Redactie 7 nov 2017 Entertainment

De Xbox One X is eindelijk uit. Ruim anderhalf jaar geleden werd de nieuwe spelcomputer onder de naam van Project Scorpio aangekondigd. De nieuwe console zou met kracht de gamer moeten overtuigen. Kracht die het mogelijk maakt voor ontwikkelaars om het maximale uit hun games te halen. Maar de games die er op uitkomen, moeten tegelijkertijd ook op de gewone Xbox One’s werken. Het is daarmee dus niet een nieuwe generatie spelcomputer. Het is meer een console die het maximale uit je game kan halen.

De Xbox One X moet games native in een 4K resolutie kunnen afspelen. Dat betekent dus niet dat de games er naar opgeschaald worden, wat de Xbox One S voornamelijk doet. De ontwikkelaar moet daar echter wel de mogelijkheid in de game voor in bouwen. Niet elke game ondersteunt dat momenteel nog. Verder beschikt de console over de mogelijkheid om HDR 10-effecten aan te zetten, waarmee je fantastische lichteffecten in een game creëert. Verder moet de verbeterde kracht er voor zorgen dat textures beter en sneller worden in geladen en dat omgevingen er rijker uitzien. En bij sommige games zul je merken dat de laadtijden verbeterd zijn.

Xbox One X

Het is een sterke console, dat moge duidelijk zijn. Qua specifiacties, waar we je niet mee zullen vervelen, is hij een stuk krachtiger dan de gewone Xbox One en ook de PlayStation 4 Pro moet het er tegen af leggen. Maar om alle toeters en bellen te activeren, dan heb je wel een flinke 4K televisie nodig. Er zijn wat ons betreft vier situaties waarin je je kan bevinden. En daarin proberen we advies te geven.

Je hebt een Full HD tv en een gewone Xbox One

Dit is een situatie waarbij we de rode vlag opsteken. De Xbox One X is met zijn bijna 500 euro geen goedkope spelcomputer en de voordelen van de console komen pas echt tot uiting wanneer je een dikke 4K tv hebt. Als je al een Xbox One hebt, dan is de upgrade wat ons betreft in deze situatie echt te klein.

Je hebt een Full HD tv en nog geen Xbox One

De Xbox One heeft inmiddels heel wat toffe exclusieve games. Als je een gamer bent met een PlayStation 4, dan zijn er simpelweg een paar games die je mist. Een Xbox One aanschaffen is dan iets dat we altijd aanraden. De Xbox One X kan dan een optie zijn, maar met een Full HD tv, dan zouden we eerder voor de Xbox One S gaan. Deze is qua prijs ongeveer de helft, is ongeveer net zo groot om hem in een gamekast te zetten. Net als de Xbox One X biedt de Xbox One S wat meer kracht in vergelijking met de Xbox One en kan zo games net iets beter op de tv te toveren. De echte potentie van de Xbox One X komt echt pas tot uiting met een 4K tv, dus daar heb je de Xbox One X op een Full HD tv niet nodig.

Je hebt een 4K tv en een gewone Xbox One

Dit is een interessante kwestie. De Xbox One X geeft je de mogelijkheden om games op een 4K resolutie af te spelen, dus wat dat betreft zou dit een mooie optie zijn. De vraag in deze is echter wat voor een 4K tv je hebt. Als je vol wilt genieten van de kracht van de console, dan heb je een echt dikke tv nodig, die al snel een prijskaartje van richting de 1500 heeft. Dit zijn tv’s die de HDR 10 en andere technieken ondersteunt. Als je zo’n tv hebt staan, dan is het een waardevolle upgrade. Heb je echter een budget tv, dan is een Xbox One S wellicht een betere keuze.

Je hebt een 4K tv en nog geen Xbox One

Waar we in de eerste situatie een rode vlag hesen, daar is dit een duidelijke groene vlag. Je krijgt met de Xbox One X gelijk toegang tot een mooie catalogus aan games, met een aantal zeer interessante exclusieve titels. Bovendien kun je gelijk aan de slag met Netflix en Blu-rays in 4K en zien je games er heerlijk uit. Zeker wanneer je een tv hebt met HDR 10-ondersteuning wordt gamen een klein feestje.

Reageer op artikel:
4 situaties om de Xbox One X aan te schaffen
Sluiten