‘Friends gaat Netflix toch verlaten door plannen Warner Media’

redactie 16 Feb 2019 Entertainment

Geniet nog maar eventjes van je favoriete televisievrienden uit de nineties Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey en Ross, want de serie zal naar verluid toch van Netflix gaan verdwijnen. Dit is naar aanleiding van een nieuw streamingplatform dat de concurrentie aangaat met onder andere Netflix, HBO en Amazon Prime.

Kevin Reilly van de Amerikaanse telecom en entertainment gigant AT&T gaf tijdens de Television Critics Association perstour aan dat het geen goede strategie is om een belangrijke serie als Friends te delen met andere providers. Wel heeft Netflix een flink bedrag betaald om de serie nog iets langer te behouden tot de nieuwe service van AT&T online komt. Netflix heeft flink wat dukaten gelapt om onze favoriete koffieleuters in ieder geval dit jaar nog te mogen streamen.  Een bedrag van 100 miljoen dollar zou voldoende moeten zijn. Dat zijn een heleboel centen voor een beetje Joey & co.

Na de overname van Time Warner, inmiddels Warner Media, liet AT&T er geen gras over groeien en zetten meteen de plannen door om het nieuwe platform in gang te zetten. Friends is waarschijnlijk niet de enige populaire serie dat overgenomen zal worden. Zo verloopt binnenkort de licentie van series als Riverdale, The Flash en Arrow dat momenteel nog op Netflix staan. Ook zal er een selectie aan klassiekers, series, films, shows en cartoons dat onder de label Warner vallen te zien zijn.

Wanneer de streamingservice precies zal starten en hoe het zal gaan heten is nog niet bekend. In de tussentijd gaan we nog even verder praktiseren over de wel of niet mogelijkheid van een Friends Reunion. Inmiddels zijn het Old Friends maar dat laat ons niet weg het toch te willen. Jennifer Aniston gaf aan dat de lady-Friends het graag zien gebeuren, maar de drie mannen vinden het maar niets. Over Aniston gesproken. Heb je gezien dat ze 50 is geworden? 50! Niet normaal.

Reageer op artikel:
‘Friends gaat Netflix toch verlaten door plannen Warner Media’
Sluiten