Dit is alle informatie over Grand Theft Auto VI op een rijtje

sep 10 2023, 19:30 Entertainment
gta 6 1
Grand Theft Auto V is meer dan 185 miljoen keer over de (digitale) toonbank gegaan en is na Minecraft de bestverkochte game ooit. De verwachtingen voor het vervolg zijn dus ongekend hoog. Gelukkig komt de release van Grand Theft Auto VI steeds dichterbij. Hoog tijd om alle informatie eens op een rijtje te zetten!
Van het verhaal tot de mogelijke releasedatum, leaks en al het andere nieuws. Hieronder vind je de belangrijkste informatie over het zesde deel.

Belangrijkste informatie uit de leaks

Ondanks dat er geen trailer is, is er toch al vrij veel bekend over GTA 6. Dit komt vanwege de leaks van september vorig jaar. Hieruit werd duidelijk dat er twee hoofdpersonages speelbaar worden, genaamd Jason en Lucia. Ook wordt duidelijk dat GTA 6 terugkeert naar Vice City, maar ditmaal speelt de game zich af in het heden in plaats van de jaren tachtig.

Ook dieren gaan je lastigvallen

Uit de leaks werd ook duidelijk dat we enkele nieuwe gameplay-elementen gaan verwelkomen, terwijl sommige dingen ook bij het oude blijven. Zo is je weapon-wheel weer terug, terwijl je de wapens nu ook daadwerkelijk gedragen ziet worden door Jason of Lucia. Verder ga je in GTA 6 ook te maken krijgen met dieren. Miami (waar Vice City op gebaseerd is) heeft veel last van alligators en zwijnen, en deze kunnen - zoals in Red Dead Redemption 2 - benaderd worden.

Het weer wordt realistischer

Een ander gerucht wijst erop dat het weer een grotere rol gaat spelen in GTA 6 . Zo zullen straten soms overspoelen vanwege hevige regenval, of kom je in files terecht vanwege ongelukken veroorzaakt door slecht weer.

Agenten gedragen zich anders

Ook werd onlangs bekend dat agenten zich waarschijnlijk anders gaan gedragen in GTA 6. Zo duurt het een tijdje voordat ze ter plaatse zijn, maar zijn ze ook intelligenter geworden en trappen niet meer in het simpele trucje van je auto in een andere kleur spuiten of wat nieuwe schoenen kopen.

GTA 6 wordt veel groter

Men vermoedt dat GTA 6 zo'n 40 keer groter dan GTA 5 wordt. Zo wordt het waarschijnlijk mogelijk om andere staten te bezoeken en er zou zelfs een gedeelte in Zuid-Amerika speelbaar zijn. Dat laatste wijst er dan weer op dat de verhaallijn gaat focussen op drugshandel tussen de VS en Latijns-Amerika.

Releasedatum

Afgelopen februari werd officieel bevestigd door Rockstar dat GTA 6 in aantocht is. Volgens de dataminer Tez2 staat de release gepland op december 2024, maar is een release aan het begin van 2025 niet uitgesloten. De feestdagen van 2025 of later zou een doemscenario zijn voor Rockstar. Bloomberg is ook op onderzoek gegaan en meldt dat werknemers van Rockstar verwachten dat de game pas op zijn vroegst in de zomer van 2024 klaar is. Verder heeft ook Microsoft de verwachting uitgesproken dat GTA 6 in 2024 verschijnt. Toch zeggen andere insiders weer dat een release in 2025 waarschijnlijker is. Kortom: we weten het niet echt, maar de meeste signalen wijzen naar eind 2024. Een release in 2023 zit er hoe dan ook niet in, maar dat had ook niemand meer verwacht. Er is immers niet eens een trailer verschenen.
Delen met
Ook interessant