Zin in goede seks? Dan kan je beter van deze voeding afblijven

nov 19 2023, 16:58 Entertainment
pexels roman odintsov 4553619
Vanavond op zoek naar wat geluk? Nou, vermijd dan deze voedingsmiddelen die mogelijk een domper bezorgen voor je prestaties tussen de lakens.
We zijn even de boeken ingedoken en namen wat stukken van Dr. Jamin Brahmbhatt van de PUR Clinic (oa voor Urologie) in Florida tot ons, en ontdekten dat er naast de bekende afrodisiaca, zoals oesters, honing, kaviaar, ook tegenhangers zijn die je seksuele lust een stuk verminderen.
Met de sidenote, namens Dr. Brahmbhatt: neem niet alles te letterlijk. Sommige ideeën zijn gebaseerd op geruchten. Dus, neem het met een korreltje zout, overigens niet te veel, maar daarover zo meer. Het kan echter geen kwaad om van een paar voedingstips wat meer bewustwording te creëren.

De boosdoeners

De eerste voel je wellicht al aankomen, dat zijn namelijk voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigd vet. Als je favoriete maaltijden veel frituurvet bevatten, flinke pech, ze zijn misschien smakelijk, maar ze zitten vol met verzadigd vet. Dat is niet best voor jouw penis. Deze stof verstopt je aderen, verstoort de bloedstroom en kan leiden tot gewichtstoename. En zoals we allemaal weten, zijn dat geen ingrediënten voor een stomende nacht. Dr. Brahmbhatt suggereert dat je het best gezond kan eten voor een beter seksleven op de lange termijn. Dus, leg die gefrituurde lekkernijen maar weg. En doe hetzelfde met rood vlees en kaas, want ook dat zijn vanwege hun hoge gehalte aan verzadigd vet geen toppers.

Welke ‘vetten’ dan wel?

Niet alle vetten zijn gelijk, ontdekten we. Omega-3 vetzuren, te vinden in bijv. visolie, lijnzaad en koolzaadolie, lijken de goede jongens te zijn als het gaat om seksuele functie. Aan de andere kant lijken omega-6 vetzuren (hallo zonnebloem- en maïsolie) en transvetzuren (te vinden in gehydrogeneerde plantaardige oliën en margarine) je prestaties niet ten goede te komen.

Mega domper

En hier is een echte domper: zout. Te veel natrium kan leiden tot hoge bloeddruk en volgens de Cleveland Clinic vermindert dat je libido. Dus, misschien een beetje minder met de zout strooien de volgende keer.
Dus knoop in je oren: alles met mate. Doe jezelf een plezier en ruil die vette burger vanavond eens in voor een salade. Je toekomstige zelf zal je misschien op meer manieren dan één bedanken. Smakelijk eten ennnehh.. succes!
Delen met
Ook interessant