Wij gingen langs bij de vernieuwde Butcher in Amsterdam

dec 28 2023, 18:59 Entertainment
img 7924 1
The Butcher is een tent die natuurlijk al jaren een gevestigde naam in de hoofdstad heeft. Berucht om de speakeasy entree die wij even waren vergeten, besluiten we tien minuten later dat het tijd is om naar binnen te gaan. Even kijken of ze naast de make-over nog wel lekkere burgers hebben. Bij binnenkomst merk je het verschil gelijk, van alle mensen die hier ooit eerder zijn geweest, is op het personeel na (natuurlijk), Selwyn Senatori de persoon die er het langst binnen is geweest. Dat weten we bijna zeker. Vervolgens ruik je het sappige verdampte Angus vet je en is het moeilijk om je maag stil te krijgen.
The Butcher opende in 2012 zijn deuren in Amsterdam, de eerste vestiging van de populaire high-end burgerbar. Los van de heerlijke burgers staan zij dan ook bekend om het geheime 'speakeasy' concept dat de unieke locatie vele jaren geheim heeft kunnen houden van pottenkijkers.

Selwyn Senatori

Elf jaar na de opening was het dan toch echt tijd voor een renovatie. Beroemd om zijn sexy kunstwerken was Selwyn de perfecte persoon om The Butcher een make-over te geven. Zijn spraakmakende graffiti-kunst, meestal doordrongen met humor en ondeugend getint, geeft The Butcher een nog unieker karakter. De iconische Delfts blauwe tinten verfraaien de ruimte met pakkende citaten, terwijl ze op speelse wijze knipoogjes geven naar iedereen die komt eten.

Datenight

Mannen wij gaan het gewoon zeggen, The Butcher is een van de tenten uit onze hoofdstad, die in aanmerking komt om de beste datetent van Amsterdam te zijn. Los van de naam, de sfeer en het eten kan je er ook nog eens heerlijke cocktails krijgen. Je eet dan ook een burger op zo'n twee meter van de bar, dus het is ook niet moeilijk om jezelf te laten verleiden. Tijd voor de burgers. Wij kozen voor de 'THE DADDY' en die mag er zeker zijn. Dan krijg je 230 gram prime Aberdeen Angus beef, met alles erop en eraan. Zeker voor herhaling vatbaar. Maar goed, zo'n burger eet je niet zonder een kleine versnapering die er wel echt bij hoort, daarbij viel onze keuze op de Gold Member en Butcher’s Mule. Beiden ijzersterk en gevaarlijk lekker.

The Butcher

Of je nu de Albert Cuypstraat of de Gerard Doustraat binnenloopt, de vernieuwde Butcher springt in je oog. Gasten kunnen vanuit beide straten genieten van het unieke aanbod, variërend van hoogwaardige burgers van beef of kip, tot ambachtelijke cocktails. De menukaart is, zoals altijd, precies wat je van ze gewend bent en welke burger je ook kiest, je zult zeker niet teleurgesteld worden. Of het nu voor lunch of diner is, je zit hier gewoon lekker. Hoewel het restaurant zelf dus niet helemaal nieuw is, heeft het wel een verfrissende transformatie ondergaan die je gewoon moet zien.
Delen met
Ook interessant