7 tips die je gaan helpen om het trainen na de vakantie op te pakken

sep 14 2023, 12:00 Entertainment
david loyd 1
Na heerlijk luieren op het strand met een cocktail in de hand en uit eten gaan tot je erbij neer valt, moeten we er weer aan gaan geloven. Ondanks dat je in je hoofd misschien nog een beetje in de vakantiesferen zit, weten wij als geen ander dat het goed is om het sporten weer op te pakken. Sporten is natuurlijk heerlijk voor je lichaam en geest, maar ook is het goed om blessures en overbelasting te voorkomen. Want als we ons blesseren hebben we weer een makkelijk smoesje om niet te hoeven sporten. Dat moeten we niet hebben! David Lloyd helpt je om alles weer stevig op de rit te krijgen.

1. Wees realistisch

Denk na over wat je na je vakantie wilt bereiken en hoe snel je dat wilt doen. Het is belangrijk om doelen te stellen die haalbaar zijn voor jezelf.

2. Rustaagh

Begin niet meteen met volle kracht, vooral als je net terug bent van vakantie. Start met een lichtere trainingsintensiteit dan je gewend was om je lichaam te laten wennen en zo blessures te voorkomen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
depositphotos 153032898 s

3. Geef het tijd

Rome is ook niet gebouwd in één dag. En jouw lichaam ook niet. Geef jezelf even de tijd om weer in vorm te komen. Begin met kortere workouts en voeg geleidelijk aan meer oefeningen, sets en herhalingen toe om je niveau op te bouwen.

4. Werk aan mobiliteit en flexibiliteit

Na een break kan je lichaam wat stijf aanvoelen. Voeg stretch-oefeningen toe aan je routine om je lichaam voor te bereiden op intensievere trainingen.

5. Eet gevarieerd en drink (veel) water

Kies voor voedzame maaltijden en zorg ervoor dat je genoeg water drinkt om je lichaam te ondersteunen tijdens het herstelproces. Tuurlijk mag je naast al het trainen je een biertje of glaasje wijn er in houden, maar ook hier geldt: met mate!
depositphotos 184997244 s

6. Ritme

Het is chill voor jezelf om een vaste dag of vaste dagen in je hoofd te hebben om te sporten. Bijvoorbeeld elke maandagavond na je werk, of elke woensdag en vrijdag. Zo kom je in een lekker ritme en is het sporten een vast ritueel in je week.

7. Samen sporten

En vergeet niet, tijdens het laatste weekend van de NOC*NSF Nationale Sportweek (23 en 24 september), kunnen jij en je sportmaatje gratis genieten van de faciliteiten van David Lloyd. Lekker samen naar de gym, daarna een stukje zwemmen en dan de sauna in. Want ja, dat kan hier allemaal. Schrijf je nu in via de website van David Lloyd en profiteer!
Delen met
Ook interessant