LEGO gaat terug in de tijd en lanceert de supersonische Concorde set

Wij mannen krijgen maar geen genoeg van LEGO. Wie denkt dat het speelgoed is voor kleine kinderen, heeft het mis. Het is vandaag de dag nog altijd ontzettend uitdagend en tevens rustgevend om met die kleine bokjes een levensecht object in elkaar te flansen. We kunnen binnenkort weer aan de knutsel, want LEGO brengt met de Concorde een supersonische jet op de markt.

Concorde

Kennen we de Concorde nog? Het is het supersonische passagiersvliegtuig dat binnen een mum van tijd de hele wereld over vloog. Het is al bijna 20 jaar geleden dat de Concorde zijn laatste vlucht maakte, maar binnenkort kan jij er een in de huiskamer hebben staan. Gemaakt van LEGO-blokjes, welteverstaan. Er zijn in de loop der jaar slechts twintig toestellen gebouwd. Binnenkort is de beurt aan jou.

LEGO set

De Concorde LEGO set telt maar liefst 2.038 blokjes. Daar ben je dus wel effe druk mee. De Concorde is ongeveer een meter lang en heeft een spanwijdte van zo’n 43 cm lang. Geen klein ding dus. De LEGO set beschikt niet alleen over bizar veel details die je ook op de echte Concorde terugziet, het beschikt ook nog eens over een ongelofelijk LEGO-mechanisme dat aan de binnenkant is verborgen om het landingsstel van de Concorde omhoog en omlaag te brengen. We worden dus wederom niet teleurgesteld door onze Deense vrienden.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Concorde LEGO set staat voor nu op 200 dollar. Geen goedkoop grapje dus, maar er zijn zeker duurdere LEGO sets te vinden. Ben je nou net zo enthousiast als wij en weet je zeker dat je de Concorde LEGO set op de kop gaat tikken? Dan moet je nog heel even geduld hebben. De Concorde LEGO set is vanaf 7 september beschikbaar voor het grote publiek. Nog iets minder dan een maand wachten en jij hebt straks een van de dikkere LEGO sets in je woonkamer staan!

Reageer op artikel:
LEGO gaat terug in de tijd en lanceert de supersonische Concorde set
Sluiten