Brabus komt met gruwelijke G-Klasse met zes wielen

De Mercedes G-Klasse is altijd een van onze favorieten van de Duitsers. Een onredelijk dikke bak die ieder terrein aankan, maar dan wel in stijl. Van de vorige generatie maakte Mercedes ook een AMG-versie met maar liefst zes wielen. Nog leuker. Daarna volgde er een nieuwe generatie (dat is meestal als we het over ‘vorige’ hebben) maar een variant met zes wielen blijft voorlopig uit. Een doodzonde, vind ook Mercedes-tuner Brabus. En dus namen zij het heft zelf maar in handen. Tadaa!

Babus G-Klasse

Brabus komt met twee versies, de XLP 800 6×6 Adventure en de XLP 900 6×6 Superblack. Hele monden vol, maar wat houden ze precies in? Die eerste is gebaseerd op de al bestaande Brabus XLP 800. Daar verbouwde het tunebedrijf een G-Klasse tot een pick-up. Die hebben ze nu dus extra lang gemaakt waardoor er ruimte ontstond voor een tweede achteras. Heerlijk! Hij kost alleen wel €1,1 miljoen. En dat is dan nog zonder btw en andere toevoegingen. Ai.

We gaan nu niet ineens met goed nieuws komen, de XLP 900 6×6 Superblack is namelijk nóg duurder. Hij komt wel met 900 pk. Die zorgen ervoor dat je ondanks het gigantische formaat toch in 5,2 seconden vanuit stilstand 100 kunt rijden. Dat is dan weer wel leuk. Met zijn witte kleur ga je wel ieder spatje zien als je lekker aan het crossen bent maar op het moment dat je er €1,19 miljoen voor kunt dokken, kan een ritje wasstraat per week er waarschijnlijk ook wel af.

En daarmee gaan we ineens van nul naar twee G-Wagons met zes wielen. Brabus, als jullie nog titels zoeken voor een testrit, houden wij ons aanbevolen!

Reageer op artikel:
Brabus komt met gruwelijke G-Klasse met zes wielen
Sluiten