Bitcoinbetalingen en de toekomst van zakendoen

Het accepteren van Bitcoinbetalingen kan de toekomst van je bedrijf op verschillende manieren beïnvloeden. Dit is waarom jouw bedrijf Bitcoinbetalingen zou moeten accepteren. 

De trend van bedrijven die Bitcoin accepteren is onmiskenbaar. Kleine ondernemingen geven de voorkeur aan deze betalingsmethode vanwege de enorme voordelen. Bitcoin maakt bijvoorbeeld snelle en gemakkelijke betalingen mogelijk. Bovendien verlaagt deze digitale munt de kosten voor internationale betalingen. Waarom Bitcoin een ideale optie zou kunnen zijn voor de toekomst van jouw bedrijf.

Geen terugboekingsrisico’s

Het accepteren van creditcardbetalingen verhoogt het risico voor een klein bedrijf. Klanten met kwade bedoelingen kunnen met een creditcard betalen voor een dienst of een artikel. Na ontvangst van de aankoop kan de klant zijn ontevredenheid over de dienst of het product kenbaar maken en vervolgens een terugboeking eisen.

Ook kunnen criminelen terugboekingen gebruiken bij fraude met creditcards. Dat betekent dat zij het geld op de creditcard krijgen terwijl de betalingsverwerker uw bedrijf straft. Het betalingsverwerkingsbedrijf zou kunnen weigeren om in de toekomst nog zaken met je te doen nadat het verschillende terugboekingen heeft ontvangen. Gelukkig kunt je dit risico vermijden door Bitcoinbetalingen te accepteren.

Efficiënte transacties

Iedereen houdt van gemak en efficiëntie. Een belangrijke reden waarom Bitcoin jouw zakelijke toekomst schitterend kan maken, is door efficiënte transacties mogelijk te maken. Met deze cryptomunt kunnen klanten onmiddellijk transacties voltooien.

Wanneer je met een internationale klant werkt, kunnen de transacties vertraging oplopen wanneer je traditionele betalingsmethoden gebruikt. Dat komt omdat bij conventionele betaalmethoden tussenpersonen betrokken zijn die tijd nodig hebben om transacties te bevestigen.

Met Bitcoin verstuurt en ontvang je geld zonder tussenpersonen zoals banken. Cryptotransacties zijn dus bijna onmiddellijk, wat betekent dat jouw bedrijf geen last heeft van een vervelende cashflow.

Markt uitbreiden

Steeds meer mensen kopen Bitcoin op platforms als Bitcoin Prime met fiatgeld. Sommige van deze mensen kopen Bitcoin om het te gebruiken voor dagelijkse transacties. Steeds meer mensen betalen dus voor diensten en producten met deze virtuele valuta.

Bijgevolg kan het aanvaarden van Bitcoinbetalingen het bereik van jouw bedrijf uitbreiden naar gebruikers van cryptomunten. En een groter bereik van jouw bedrijf zal de inkomsten verhogen. Als gedecentraliseerde elektronische munt heeft Bitcoin geen banden met een regering of centrale bank. Mensen kunnen dus Bitcoin kopen en gebruiken ongeacht hun land.

Merkimago opkrikken

Bitcoin en andere virtuele munteenheden bieden een geavanceerde, technisch vooruitstrevende betalingsmethode. Het accepteren van Bitcoinbetalingen betekent dat je bedrijf een voorsprong kan hebben op concurrenten. En dit zal je merk promoten bij potentiële klanten en positieve publiciteit genereren. Het zal ook technologische geïnteresseerde klanten en medewerkers naar jouw onderneming lokken.

Betere verantwoording

De Blockchain-technologie registreert alle Bitcoin-transacties. Dat betekent dat deze betaalmethode in verschillende opzichten veiliger is dan bankrekeningen of creditcards. In wezen registreert de blockchain alle Bitcoin-transacties, wat betekent dat elke gebruiker ze kan verifiëren. Bitcoinbetalingen zorgen dus voor extra controleerbaarheid.

Accepteren van Bitcoinbetalingen

Bitcoinbetalingen zijn kostenefficiënt, veilig en transparant. Ze stellen uw bedrijf ook in staat om zijn bereik uit te breiden en tegelijkertijd jouw merk te promoten. Bitcoinbetalingen aanvaarden zou een eenvoudig proces moeten zijn, op voorwaarde dat je een crypto-portefeuille hebt.

Crypto- of Bitcoin-portefeuilles bieden opslagruimte voor digitale tokens. Omdat Bitcoin niet fysiek bestaat, sla je het ook elektronisch op als een willekeurige reeks cijfers en letters die bekend staat als een portefeuille-adres. Je kan het ook omschrijven als een patroon of een QR-code die een gebruiker kan scannen om transacties te voltooien. Als ondernemer gaan uw verdiensten naar een digitale portefeuille. Beschouw het daarom als een digitaal kasregister of opslagplaats voor jouw elektronisch geld. Je moet je digitale portefeuille dus veilig bewaren, want iedereen kan geld overmaken als ze jouw privésleutel krijgen.

Nadat jij je crypto-portefeuille hebt ingesteld, kan je beginnen met het accepteren van Bitcoinbetalingen door je QR-code of portemonnee-adres naar klanten te sturen en vervolgens te wachten tot ze betalen voor de diensten en goederen die ze bij je bestellen. Als je Bitcoinbetalingen meer officieel wilt accepteren, gebruik dan een betalingsverwerker om het proces te stroomlijnen.

Reageer op artikel:
Bitcoinbetalingen en de toekomst van zakendoen
Sluiten