Bitcoin stijgt tot ongekende hoogte en nadert de 10.000 dollar

Redactie 27 nov 2017 Entertainment

De cryptocurrency is hotter dan hot. Bijna elke dag is de Bitcoin in het nieuws en vliegen de koersstijgingen je als rijpe appeltjes om de oren. Denk je het ultieme hoogtepunt van webmunt net gehad te hebben, komt er weer een nieuwe tsunami aan waardestijging  overheen. En het gaat maar door.

Nadat afgelopen vrijdag de koers al de 9.000 dollar doorbrak, slechts een kleine week nadat door de barrière van de 8000 dollar werd geslecht, staat de waarde van een bitcoin inmiddels op 9.700 dollar, een kleine 8.120 euro. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn, om te voorspellen dat het slecht een kwestie van tijd is voordat de 10K dollar grens tot het verleden wordt gedegradeerd.

Als je bedenkt dat de waarde van de cryptomunt in maart nog rond 1.000 euro en anderhalve maand geleden op een kleine 4.000 euro lag, dan is duidelijk te zien dat steeds meer mensen en instanteis zich richten op de populaire bitcoin. Slimme oplettende koppen die er vanaf het eerste uur bij waren hebben inmiddels een vermogen verdiend aan de alsmaar stijgende koers van de cryptobom. Eerder haalde de 27-jarige Olaf Carlson-Wee al de voorpagina van het financiële blad Forbes. Hij maakte via de bitcoinhandel van 700 dollar een waanzinnig bedrag van ruim 250 miljoen dollar.

Het AD ging op bezoek bij Bram van Stadt, die rijk werd door het zakgeld dat hij van zijn oma kreeg in Bitcoins te investeren. Hoewel een aantal jaar geleden het zakcentje van 800 euro al een aardig bedrag was, kan de 17-jarige Nederlander er inmiddels een Aston Martin Vantage van kopen. Dankjewel oma!

AD.nl

Reageer op artikel:
Bitcoin stijgt tot ongekende hoogte en nadert de 10.000 dollar
Sluiten