De nieuwe Aston Martin Vantage maakt heel erg hebberig

Redactie 22 nov 2017 Machines

Aston Martin staat bekend staat om zijn vele gruwelijk mooie pareltjes, dus als ze met wat nieuws op de proppen komen hoeven we ons om de looks in elk geval geen zorgen te maken. Ook het laatste model dat uit de fabriek komt rollen is weer een lust voor het oog.

De gloednieuwe Aston Martin Vantage, die in 2008 werd geïntroduceerd, is opnieuw een absolute winnaar van het Britse autobedrijf. Wij zijn sowieso altijd wel voor de compactere sportwagens. De Gallardo vonden we ook altijd mooier dan de Mucielago en datzelfde geldt voor de Huracán ten opzichte van de Aventador. Zo waren we ook groot fan van de Vantage V8. Ook de nieuwe editie laat ons hart weer gloeien.

Met een prijskaartje van een kleine 130.000 euro, een koopje voor een dergelijke sportauto, staat hij recht tegenover een instapversie van de Porsche 911 en de Jaguar F-Type. Sowieso heeft ‘ie, zeker in zijaanzicht, bijzonder veel weg van die laatste. Geen straf, want dat vinden we nog altijd een van de mooiste sportwagens van het laatste decennia. Net als bij de F-Type, beschikt ook de Vantage over een kont van J.Lo waardige kwaliteit. Die achterlichten zijn ook echt te gek.

Dankzij de Mercedes-AMG 4-liter V8-moter met dubbele turbo onder de motorkap, is er aan snelheid geen gebrek. Het gifgroene pareltje is er dus niet alleen voor de sier. De Vantage is in staat om in slechts 3,5 seconden van stilstand naar 100 km/h op te trekken en kan tot snelheden van 314 km/u halen zonder een druppel zweet te doen verschijnen. Klaar om vanaf halverwege 2018 het asfalt te raken, krijg je met de Aston Martin absoluut waar voor je geld.

Foto’s: Aston Martin

Airows

Reageer op artikel:
De nieuwe Aston Martin Vantage maakt heel erg hebberig
Sluiten