27-jarige maakt van 700 dollar ruim 250 miljoen door Bitcoin

Redactie 15 okt 2017 Entertainment

Hoogstwaarschijnlijk ben je het al een paar keer tegen gekomen, het elektronische geld Bitcoin, ook wel bekend als cryptocurrency. Voor één Bitcoin betaal je nu maar liefst €3,898. In maart dit jaar lag dit bedrag nog maar rond de €1000. De waarde neemt dus rázendsnel toe. 

Toen het bedrijf 8 jaar geleden werd opgericht, had niemand verwacht dat Bitcoins zó populair zouden worden. Olaf Carlson-Wee ook niet. Hij schreef destijds zijn scriptie over de Bitcoin en kwam op die manier bij Coinbase terecht, een cryptocurrency bedrijf. Carlson-Wee maakte zichzelf en al zijn vrienden eigenlijk per toeval méga rijk.

Toen hij met zijn werk bij Coinbase begon, kostte één Bitcoin maar 35 dollar. En nu dus ruim 4000 dollar. Je hoeft geen Pythagoras te heten om te snappen hoe rijk hij met deze virtuele munten is geworden. Máár, voordat je nu als een gek gaat investeren in cryptocurrency, specialisten verwachten dat deze stijging als een luchtbel gaat ontploffen binnenkort. Waarna de cijfers dus bizar hard naar beneden zullen kelderen. Of dit ook echt gaat gebeuren, moeten we nog afwachten.

Carlson-Wee laat in ieder geval weten, ondanks deze speculaties, enorm vertrouwen te hebben in dit elektronische geld. Hij denkt dat cryptocurrency in de toekomst hoe dan ook een enorm verschil gaat maken.

Zelf een gokje wagen? Check Bitcoin Casino!

Reageer op artikel:
27-jarige maakt van 700 dollar ruim 250 miljoen door Bitcoin
Sluiten