De Audi e-tron GT is de meest sexy elektrische auto tot nu toe

redactie 30 Nov 2018 Machines

De afgelopen jsaren zijn steeds meer autofabrikanten met elektrische wagens gekomen. Audi heeft met de e-tron een elektrische SUV en ook Mercedes besloot dat zijn eerste volledig elektrische auto een hoog model moest zijn, en kwam met de EQC. Maar naast de Jaguar I-Pace en de Mission E van Porsche zijn er nog niet echt Tesla Model S tegenhangers. Tot nu, de prachtige Audi e-tron GT zal proberen Elon Musk het leven zuur te maken.

Qua looks wint het concept van Audi het sowieso van de Tesla. Agressief, stijlvol en sportief. Deze bolide heeft het allemaal. Al moeten we wel eerlijk zijn, het is nog een concept, de strakke lijnen zullen nog wel wat afzwakken. Al hopen we natuurlijk van niet. We verwachten trouwens wel dat Audi enigszins bij deze vormen blijft. Het doorlopende achterlicht zagen we bijvoorbeeld ook al op de SUV-versie van de e-tron. Zaken waarvan wij niet denken dat ze het tot het productiemodel schoppen zijn de astronomische velgen en sportief ogende diffuser. Maar ja, als ‘ie ook maar half zo dik blijft zijn wij tevreden.

Veganmobile

Vanbinnen lijkt ‘ie al een stuk meer op Audi’s die op dit moment over straat rijden. Veel schermen, weinig knoppen. Een bijzonder feitje: het interieur van deze Audi is helemaal vegan. De stoelen zijn van alcantara en de vloermatten van gerecyclede visnetten. Kunnen alle hipsters ook met een gerust hart hun bakfiets inwisselen voor een e-tron GT. Zien ze direct hoe handig bekerhouders zijn voor je overpriced Starbucks-meuk.

Audi e-tron GT
Foto: Audi

De Audi e-tron GT zal twee elektromotoren krijgen die samen goed zijn voor zo’n 590 pk. Op de reële specs van de elektrische koets zal je nog effe moeten wachten. Op dit moment claimt Audi dat de wagen een bereik heeft van ruim 400 kilometer, een 0 tot 100 sprintje doet in 3,5 seconde en een topsnelheid heeft van 240 kilometer per uur. Bovendien zeiden de Duitsers tijdens de LA Autoshow dat het Duracell-konijntje is 20 minuutjes weer 80 procent vol moet zitten. Ja ja, eerst zien, dan geloven.  Die kans krijgen we helaas pas in 2020, op dat moment zal de Audi in productie gaan.

Reageer op artikel:
De Audi e-tron GT is de meest sexy elektrische auto tot nu toe
Sluiten