Jaguar komt met superdikke elektrische sport-SUV

redactie 15 nov 2016 Machines

Op de Los Angeles Autoshow heeft Jaguar vannacht de I-PACE onthuld. Een volledig elektrisch aangedreven model, die eind 2017 definitief het levenslicht zal zien en vanaf 2018 op de markt komt. Hij wordt in de markt gezet als een sport-SUV. Dat houdt in dat ‘ie de looks heeft van een sportwagen maar de praktische shit van een SUV. Bijzonder lekker combootje als je het ons vraagt. Heel dik. En we herkennen nog altijd het design dat een paar jaar geleden is ingezet met de F-Type. Waarom zou je daar ook in hemelsnaam van afstappen?

Maar hoe praktisch is ‘ie in dagelijks gebruik? Een actieradius van 500 kilometer is zeer schappelijk, waarbij uitgaande van en gemiddelde woon-werk afstand de wagen slechts eens per week hoeft te worden opgeladen. Dat gaat natuurlijk niet lukken als je alleen maar loopt te planken. Met 700 Newtonmeter aan koppel en elektromotoren die gezamenlijk 400 pk leveren wel heel verleidelijk.

Ian Cullum, de sheriff op designgebied van Jaguar, zegt er het volgende over:‘The I-PACE Concept is a radical departure for electric vehicles. It represents the next generation of battery electric vehicle design. It’s a dramatic, future-facing design – the product of authentic Jaguar DNA matched with beautiful, premium details and British craftsmanship. ‘This isn’t just a concept. It is a preview of a five-seat production car that will be on the road in 2018. This will be Jaguar’s first-ever battery-powered electric vehicle and opens a new chapter in the history of our legendary brand.

Klinkt allemaal heel logisch, we snappen dat ook een merk als Jaguar met z’n tijd mee moet en de looks van dit model vinden we awesome. Maar het zal toch wel wennen zijn om een Jaguar niet te horen grommen.

Jaguar rijden

Reageer op artikel:
Jaguar komt met superdikke elektrische sport-SUV
Sluiten