Dit is de gloednieuwe volledig elektrische auto van Mercedes

redactie 6 sep 2018 Machines

Na de Jaguar I-Pace, Audi e-tron en de nog te verwachten Porsche Mission E komt Mercedes nu ook met een volledig elektrisch aangedreven vierwieler. Of je nou wil of niet, we gaan in stoomtrein, of beter gezegd, stroomtrein vaart richting een tijdperk van elektrische auto’s.  

De nieuwe Mercedes gaat de EQC heten. Dit zal de eerste zijn in een hele reeks aan nieuwe elektrische wagens. Volgens de Duitse autobouwers zou de batterij op wielen goed moeten zijn voor zo’n 450 kilometer aan zoemplezier.

Auto's Mercedes EQC

De auto heeft vijf standen om tijdens het rijden uit te kiezen. In standje alles-uit-m’n-batterij-trekken-om-zo-lang-mogelijk-door-te-kunnen-blijven-crossen geeft te auto je tips om nog zuiniger te rijden. Zo gaat het pedaal trillen wanneer je je voet ervan af kunt halen op het moment dat je richting een rotonde rijdt.

Duracell-konijn

De elektrische SUV zal over twee verschillende elektromotoren beschikken. Een die de voorwielen aandrijft en een voor de achterwielen. Bij normaal rijgedrag zullen vooral de voorwielen aangedreven worden maar wanneer de Verstappen in je naar boven komt en je hem wat harder door bochten wil slingeren zal de aandrijving meer richting de achterwielen gaan.Om deze motoren van stroom te voorzien heeft de Mercedes een 80kWh Duracell-konijn tussen z’n assen liggen. Deze accu weegt een kleine 650 kilo, dus voor de wegligging is het wel lekker dat AA zo laag ligt.

Auto's Mercedes EQC

KITT

Nu Mercedes toch zo lekker futuristisch bezig is hebben ze er ook maar wat geavanceerde spraaktechnologie in gedaan. Als je iets tegen je bolide wil zeggen zal je hem wel eerst aan moeten spreken met ‘hey Mercedes!’ Nee, dit is geen grap. Mocht je hierdoor helemaal verkocht zijn en een eigen KITT aan willen schaffen, dan zal je nog heel even geduld moeten hebben. Vanaf 2019 zal deze elektrische koets te koop zijn.

Hier, heb je nog een paar kekke plaatjes van de nieuwe Mercedes.

Reageer op artikel:
Dit is de gloednieuwe volledig elektrische auto van Mercedes
Sluiten