Waarom de ADAC GT Masters een van de spectaculairste raceklassen ter wereld is

Nog twee weken en dan begin het sensationele raceweekend van de ADAC GT Masters op CM.com Circuit Zandvoort. Het Duitse touringcar-kampioenschap is net zoals de DTM en WEC een lust voor het oog met veel actie. Op 24, 25 en 26 juni kan je van de ruim dertig GT3-auto’s gaan genieten, daarnaast komt ook het Duitse Formule 4 circus je langs de oren vliegen. Geloof ons deze dagen vol actie wil je meemaken

De ADAC GT Masters is een nog vrij jonge racecompetitie. In dit kampioenschap doen zowel ex-Formule 1 coureurs als ambitieuze nieuwelingen mee. Deze mix zorgt er voor dat er elke race keihard geknokt wordt. Bij de veteranen voor hun eer en bij de nieuwelingen om een naam op te bouwen. Geen teamorders of plaatsen weggeven. Nee, de ADAC GT Masters is puur racen en dat vinden wij net als jou heerlijk om te zien.

ADAC GT Masters Zandvoort
Foto: ADAC GT Masters

Green light, go!

Het ADAC GT Masterkampioenschap is verschrikkelijk competitief. Het niveau is ontzettend hoog en als je een foutje maakt wordt je gelijk afgestraft. Zo kan je tijdens een race in no time van P1 naar P20 gaan. Daarbij zijn het ook de auto’s die deze races zo spectaculair maken. Geen standaard AMG’tjes of Porsches te vinden in dit veld, maar wel opgefokte versies van deze Duitse monsters. Het veld wordt daarentegen niet alleen vertegenwoordigd door dikke Duitsers, ook rijden er Italiaanse raspaardjes en dikke Engelse supercars mee. Check de beelden hieronder van het racegeweld. De ADAC GT Masters is een competitie voor mannen die vlees met hun blote handen uit elkaar scheuren en whisky niet drinken, maar snuiven.

Event voor en door autoliefhebbers

Mits je geen beroemdheid bent of gewoon heel veel knaken hebt, blijf je als toeschouwer bij de meeste race-evenementen ver weg van de pitstraat. Zonder VIP-kaart geen kijkje achter de schermen kan nemen. Bij ADAC GT Masters is dit compleet anders. De Duitse organisatie pakt het event ook echt op zijn Duits aan. Het is supergroot opgezet, maar nog steeds ben jij deel van het event. Je mag langs de wagens lopen, op de foto met de beeldschone gridgirls en ook kun je gewoon door de paddock wandelen. De organisatie laat jou je echt welkom voelen. Daarbij zijn de prijzen van tickets en extra’s naar verhouding van wat je voorgeschoteld krijgt echt peanuts. De prijs-ervaringsverhouding is van grote klasse.

ADAC GT Masters Zandvoort

Waarschijnlijk begrijp je na het lezen van dit stuk de titel wel. Het de ADAC GT Masters is keihard racen met dikke bolides voor een echt kampioenschap. Het is natuurlijk helemaal vet dat het circus opnieuw op Zandvoort racet, na jaren van minimalistische auto events in Nederland hebben de verschillende organisaties zoals ADAC en de FIA eindelijk geluisterd naar wat wij als raceliefhebbers willen. Dat is maar één ding: vuurwerk!

Circuit Zandvoort is natuurlijk niet de makkelijkste baan ter wereld. Het circuit is smal en heeft weinig inhaalmogelijkheden als je met zo’n 30 wagens achter elkaar aanvlamt. De laatste kombocht kan dan ook nog wel een dingetje worden. Dat vuurwerk gaan we tijdens de ADAC GT Masters dan ook zeker krijgen.

Tickets scoren doe je hier

Dus, schrap je al je plannen uit je agenda in het weekend van 24 tot en met 26 juni , want jij moet hier bij zijn. De tickets scoor via deze website: adac-motorsport.de. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, wij zouden niet weten waarom niet, dan trekken onderstaande racebeelden je vast definitief over de streep.

Reageer op artikel:
Waarom de ADAC GT Masters een van de spectaculairste raceklassen ter wereld is
Sluiten