Zet je schrap voor een Chinees raceweekend met veel veranderingen

Het is dit weekend weer tijd voor de Grand Prix van China. Het is de vijfde ronde alweer dit seizoen (ja het gaat weer ongelofelijk snel dit jaar). Na de races in Australië, Bahrein, Japan en Saudi-Arabië blijven we nog even in Azië hangen voor de, voorlopig, laatste race op dit continent. Daarna mogen we ons opmaken voor enorm veel spektakel in Europa en Noord-Amerika.

Oké, even terug naar China. Dit weekend zal weer iets anders in elkaar steken dan de afgelopen races. Wij vertellen je alle ins en outs voor de Grand Prix in het altijd mooie Shanghai.

Sprintrace

De ene Formule 1-liefhebber vindt het maar niks, de ander vindt het geweldig. De sprintrace is ook dit jaar weer een feit en hoewel we weten dat onze eigen Max Verstappen het maar niks vindt, zal hij nog maar liefst 5 keer na China de sprint moeten ondergaan. De andere landen waarin ook een sprintrace zal plaatsvinden zijn: Miami, Oostenrijk, Verenigde Staten (Austin, Texas), Brazilië en Qatar.

Het schema omtrent een sprintrace in het weekend is dit jaar helemaal omgegooid. Wij snappen dus wel dat dat best verwarrend kan zijn. Geen zorgen! Wij hebben alles even op een rijtje gezet, zodat jij het overzichtelijk en helder voor de geest kan halen dit weekend.

Als je nog even opgefrist wil worden over de puntentelling van een sprintrace, dan hebben we dat ook even voor je opgezocht. De winnaar krijgt 8 punten dat geleidelijk afloopt naar één punt voor de nummer acht.

Programma

Voorheen was het zo dat de programmering er als volgt uit zag, als er een sprintrace was. Op vrijdag werd namelijk de kwalificatie gehouden voor de race op zondag. De zaterdag stond in het teken van de sprintrace, met eerst de kwalificatie van de sprintrace en daarna de sprintrace zelf.

Dit jaar zal het weer anders in elkaar steken. Op vrijdag zal de eerste vrije training zijn en de kwalificatie voor de sprintrace. Zaterdag is de sprintrace en later de kwalificatie voor de race op zondag. De zondag zal uiteraard in het teken staan van de race.

Hopelijk is het nu helder wat je kan verwachten. Hieronder hebben we nog even onder elkaar gezet hoe laat jij je wekker moet zetten om alles goed te kunnen volgen. Dat tijdsverschil met China kan namelijk er nog wel voor zorgen dat je op tijd je bed uit moet. Alle tijden zijn in de Nederlandse tijd.

Vrijdag 19 april:

  • Eerste vrije training: 05:30 uur
  • Sprintkwalificatie: 09:30 uur

Zaterdag 20 april:

  • Sprintrace: 05:00 uur
  • Kwalificatie: 09:00 uur

Zondag 21 april

  • Race: 09:00 uur
Reageer op artikel:
Zet je schrap voor een Chinees raceweekend met veel veranderingen
Sluiten