Tony’s Chocolonely wil een chocolade-pretpark bouwen in Zaandam

redactie 30 Nov 2018 Entertainment

Herinner je Sjakie en de Chocoladefabriek nog? Potverdorie wat was dat een mooie film. Om het echte Willy Wonka-gevoel te krijgen gaat Tony’s Chocolonely een chocolade-pretpark openen in Zaandam. 

De chocoladefabrikant wil de oude meelfabriek in Zaandam huren van een vastgoedondernemer die het pand heeft gekocht. Er is zo’n 100 miljoen neergelegd voor deze toffe investering.

Losse schroeven

Het oude gebouw staat bekend als Pakhuis de Vrede. Een historische locatie, die nu nog eigendom is van de gemeente Amsterdam. Daar wringt het nog even, de vergunningen moeten verder nog geregeld worden. Binnen zes maanden weten we zeker of het park er echt gaat komen.

Achtbaan

De baas van Tony’s Chocolonely wil in de fabriek jaarlijks tussen de  60- en 70 miljoen chocoladerepen produceren. Hij wil achter het pakhuis twee fabrieken bouwen. In een  van de fabrieken worden de bonen omgezet in een vloeibare massa. In fabriekje nummero twee wordt de vloeibare chocola verwerkt tot chocoladerepen. Daarnaast moet er dus een soort van pretpark komen. Er komt zelfs een achtbaan, een auditorium en uiteraard kun je er chocola vreten. De achtbaan moet overigens dwars door de fabrieken lopen, da’s vast een bijzonder ritje.

Tony's Chocolonely
Foto: Twitter

2021

Volgend jaar wil men beginnen met de bouw van het park. Waarschijnlijk gaat het chocoparadijs in 2021 open. Het bedrijf verwacht dat er zo’n 500.000 bezoekers per jaar zullen binnenwandelen.

RTL

Reageer op artikel:
Tony’s Chocolonely wil een chocolade-pretpark bouwen in Zaandam
Sluiten