Pak je toverstaf er maar bij, schrijf je in voor Magic Studies

Voor wie zijn brief van Zweinstein nog niet ontvangen heeft hebben we erg goed nieuws. Vanaf volgend jaar kan je een heus diploma halen in het vak ‘magie’. Pak je toverstaf en bezemsteel er maar alvast bij, vanaf volgend jaar september kunnen we toverdrankjes gaan brouwen.

Vanaf volgend jaar kan je op de universiteit in Engeland opgeleid worden tot ‘tovenaar’. Voor wie zijn studiekeuze nog niet gemaakt heeft, je hebt er nu een optie bij gekregen.

Universiteit van Exeter

Wie interesse heeft in een opleiding tot Harry Potter kan terecht bij de universiteit van Exeter. In het ‘Magic and Occult Science’ programma krijg je van de school de ruimte om je eigen leerpad te ontwikkelen. Je krijgt helaas geen les in toverdrankjes brouwen en je leert er ook geen nieuwe spreuken met je toverstaf. Maar je krijgt in Exeter les in thema’s als esoterie, hekserij en rituele magie. Klinkt erg spannend allemaal. Les van Perkamentus of Professor Sneep krijg je helaas niet, dat krijg je van docenten uit vakgebieden als geschiedenis, filosofie en archeologie. Desalniettemin net zo interessant denken wij.

Opleiding in magie

Wie interesse heeft, kan zich nu alvast inschrijven. Vanaf volgend jaar gaat de eerste lichting van de opleiding van start. Je hoeft à la Harry Potter echter niet jarenlang terug naar school te komen in de zomer, de opleiding duurt maar één jaar. Wanneer je deze master hebt afgerond, kun je volgens de universiteit aan de slag als leraar of werken in een museum of de bibliotheek. Wat kost zo’n jaartje zwerkballen dan? Maar liefst 12.000 euro, dat is wat anders dan het collegegeld dat we hier kennen in ons land. Helemaal betoverd geraakt? Check deze link voor een jaartje Hekserij en Hocus-pocus op universitair niveau.

 

Reageer op artikel:
Pak je toverstaf er maar bij, schrijf je in voor Magic Studies
Sluiten