Je gebeden zijn verhoord: er komt een nieuwe Harry Potter-serie

Begrijp ons niet verkeerd, we hebben het prima naar onze zin met de tweemaal jaarlijkse Harry Potter marathon. Dan vallen we weer in een diep dal als de laatste scene verleden tijd is geworden. En nu? Dit kan toch niet alles zijn? Geef ons meer, de chips is nog niet op. De gebeden worden verhoord, HBO lijkt een dealtje aan het sluiten te zijn met J.K. Rowling, de originele bedenkster van de hele Harry-wereld. We zouden zomaar eens een gloednieuwe Harry Potter serie kunnen gaan krijgen!

Als ze nog een paar jaartjes wachten kunnen onze kinderen net zo opgroeien met Harry Potter zoals wij dat deden. Zolang de originele muziek zijn plaats behoudt vinden wij alles goed.

Harry Potter serie

Harry en zijn maatjes groeiden uit tot een van de best verkochte boekenreeksen én best bezochte filmreeksen allertijden. Waar de meeste succesvolle franchises he-le-maal worden uitgemolken, lijkt dat bij Harry Potter wel mee te vallen. Jammer eigenlijk. De films alleen al brachten zo’n 9,1 miljard dollar op en dan moet je nog bedenken dat Harry wel breder ingezet is. Denk aan broodtrommels, themaparken, hele HP-winkels en ook de recentere game.

Eindelijk lijkt er verandering in te komen nu HBO een dealtje aan het smeden is met J.K. Rowling. Het zou gaan om een 7-delige serie waarin ieder seizoen zou slaan op één van de boeken. Je kunt het dus een beetje zien als een flink uitgeklede en nieuwere versie van de films.

De cast

In de films komt Harry binnen als kleine koter en beëindigd hij zijn schoolcarrière als volwassen legende. Wat betekent dat? Ze kunnen de G-unit van Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint niet opnieuw casten. Dat zou een hilarische (of hele enge) versie originele films worden en we denken zo dat Rowling het hier niet mee eens zou zijn. Al met al hebben we vooral gewoon weer gruwelijk veel zin in die ouderwetse Harry Potter avonden, maar dan met beelden die we niet al 30 keer opnieuw gezien hebben. Ons kan het niet snel genoeg gaan, J.K. zet maar gauw je krabbeltje!

 

Reageer op artikel:
Je gebeden zijn verhoord: er komt een nieuwe Harry Potter-serie
Sluiten