Samsung komt volgend jaar met opvouwbare smartphone

Redactie 12 Sep 2017 Entertainment

Krassen en barsten op het scherm lijken voortaan tot de verleden tijd te behoren. Een mobieltje dat dubbel geklapt kan worden zal een stuk meer klappen kunnen verduren. Als we Samsung moeten geloven lijkt het volgend jaar te kunnen.

Koh Dong-jin, de man die aan de touwtjes trekt bij de smartphone afdeling van Samsung, zegt dat de opvouwbare smartphone op planning staat. Maar? Het plan is nog niet helemaal waterdicht. Koh zegt dat Samsung een opvouwbaar apparaat zal lanceren als het bedrijf er volledig klaar voor is. De rede dat de Koreaan wat voorzichtig is, komt omdat er nog een aantal technische obstakels van de weg moeten worden gehaald. Lukt dit, dan is Samsung van plan het hightech snufje volgend jaar te gaan uitbrengen.

Over het ontwerp van de smartphone is nog niks bekend, genoeg voeding voor het roddelcircuit dus. Volgens de geruchten zal het apparaat uitgeklapt het formaat van een tablet hebben. Het mobieltje zal dan uitgebracht worden in de Galaxy Note-lijn.

Net als eeuwige concurrent Apple, komt ook Samsung deze week met een nieuw toestel. De Galaxy Note 8, de nieuwste phablet van het bedrijf, moet het debacle van de Galay Note 7 doen vergeten. Het toestel werd teruggeroepen door het wat licht ontvlambare karakter. Het grapje kostte Samsung miljarden dollars.

Nu.nl

Reageer op artikel:
Samsung komt volgend jaar met opvouwbare smartphone
Sluiten