ROMY MONTEIRO IS MOOISTE VROUW VAN NEDERLAND 2023

De kruitdampen zijn opgetrokken en de stemmen zijn geteld: Romy Monteiro is uitgeroepen tot Mooiste Vrouw van Nederland bij de FHM500 Awards! De bloedmooie zangeres nam de prijs in ontvangst uit handen van hoofdredacteur op het event in de Supperclub in Amsterdam. Oh enne, jij kan de FHM500 NU bestellen hé! Je krijgt ‘m zoals altijd bij aankoop van een TABAC-product. Bestel jouw magazine hier online bij Wehkamp.nl.

Mooiste Vrouw Van Nederland

De 30-jarige Romy Monteiro ken je als succesvol zangeres en presentatrice. Ze werd bekend door haar deelname aan het tv-programma The Voice of Holland, waarna ze doorbrak in musical The Bodyguard. Romy Monteiro volgt actrice Abbey Hoes op als Mooiste Vrouw van Nederland, die vorig jaar met de award aan de haal ging. Uiteraard hebben we de fotoshoot met Romy prachtig vastgelegd in de vorm van een waanzinnige behind the scenes video.

Romy Monteiro

Op de vraag wat deze prijs voor haar betekent, zegt Romy: ‘’Ik vind het hartstikke leuk en een ontzettende eer dat ik ben verkozen als Mooiste Vrouw van Nederland. Dat had de 17-jarige Romy nooit gedacht, haha. Ik vind het ook extra waardevol dat dit niet alleen door lezers, maar ook door een vrouwelijke jury is gekozen. Dat zijn niet de minste vrouwen. Ik vind het heel goed dat jullie een vakjury hebben geïntroduceerd.” Romy zegt verder in het interview met FHM500: “Of vrouwelijk schoon nog gevierd mag worden? Ik mag toch hopen van wel. Ik ben trots en blij op het feit dat ik een vrouw ben, dus ik vind ook dat ik dit mag uitdragen. Ik vind het alleen maar mooi dat dit gevierd wordt.”

Romy Monteiro Mooiste Vrouw van Nederland FHM500

Vrouwelijke jury

Dit jaar staat de verkiezing in het teken van het thema Women in Power. In samenwerking met hoofdsponsor TABAC Fragrances is ervoor gekozen om voor het eerst in de historie van de FHM500 een vrouwelijke jury aan te stellen. Hoofdredacteur Chris Riemens: Vrouwelijke schoonheid is niet iets wat alleen door mannen wordt bepaald. Daarom hebben we ervoor gekozen om een viertal inspirerende vrouwen te selecteren die allen vanuit hun eigen expertise een unieke visie hebben over wat schoonheid betekent.”

De vrouwelijke jury van de FHM500 2023 bestaat uit juryvoorzitter Kim Feenstra, curvy topmodel Danielle van Grondelle, brand manager van Christine le Duc Alissa Askander en programmamaker Veronica van Hoogdalem. Chris Riemens vervolgt: “Door het aanstellen van een vakkundige vrouwelijke jury, geven wij vrouwen de power in de totstandkoming van de FHM500 en de winnaressen. Dit hebben we gedaan om vrouwen nog meer te betrekken in onze verkiezing. Een ander voorbeeld daarvan is dat we al onze fotoshoots door vrouwelijke teams laten produceren. Zo creëren we een verkiezing die gaat over vrouwen, gemaakt wordt en mede wordt bepaald door vrouwen. Door vrouwen nog meer een stem te geven in de FHM500, willen we een completer en realistischer beeld schetsen van wat schoonheid kan zijn.”

 

FHM500 Charity Veiling

Zoals elk jaar zamelen we ook geld in voor een goed doel. Dit jaar is in overleg met de jury gekozen voor Stichting Free a Girl, de organisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de kinderprostitutie te bevrijden. Met de veiling is een bedrag van 9.539 euro opgehaald, waarbij de cheque in ontvangst is genomen door Free a Girl-ambassadeur Julia Mekkes. 

All Time Favorite

In totaal zijn er tijdens de launch party acht verschillende awards uitgereikt. Daaronder ook de All Time Favorite Award, dat kan worden gezien als de oeuvreprijs van FHM. Voorgaande edities werd de award gewonnen door iconen als Katja Schuurman, Yolanthe Cabau, Victoria Koblenko en Kim Feenstra. Dit jaar won Georgina Verbaan de All Time Favorite award. Georgina stond in oktober 2000 op de cover van de allereerste editie van het mannenblad. Tevens won zij in 2001 de FHM 100 Sexiest-verkiezing, de voorloper van de FHM500.

Mooiste Sportvrouw

Een andere prestigieuze award is de titel voor Mooiste Sportvrouw van Nederland. De afgelopen jaren werd de award gewonnen door onder andere Jutta Leerdam, Lieke Martens en vorig jaar Irene Schouten. Dit jaar ging de prijs naar Fleur Jong, de snelste vrouw ter wereld op blades en paralympisch kampioen op het onderdeel verspringen. Fleur over haar titel: “Ik was sowieso heel erg verrast. Het voelt een beetje als het krijgen van een heel mooi cadeautje. Het is een mooie toevoeging aan alles wat ik op sportief vlak probeer te bereiken, maar ook maatschappelijk. Dat ik zo’n titel win zegt iets over waar we in 2023 staan. Het zegt vooral dat alle grote vrouwelijke kampioenen geëerd worden, ongeacht handicap, geaardheid of kleur. Als je een groot kampioen bent, word je naar eer en geweten gekozen.”

Foto: Annick Meijer / FHM500 Foto: Annick Meijer

Social Media Queen

Een andere prijs die elk jaar wordt uitgereikt is die van Social Media Queen. De award is in het verleden gewonnen door onder andere Monica Geuze, Nina Warink en Marijn Kuipers. Dit jaar won documentairemaker Linda Hakeboom deze prachtige award. Linda werd in 2020 gediagnosticeerd met borstkanker, waarna ze haar ziektetraject op indrukwekkende wijze in beeld bracht. “Ik vind het een heel bijzondere titel. Ik ben niet een typisch FHM-meisje. Ik vind het supercool dat jullie een vrouwelijke jury hebben geïntroduceerd en met vrouwelijke teams werken in de fotoshoots. Vrouwen die andere vrouwen supporten vind ik bijzonder en best wel nodig. Blijkbaar heb ik iets goed gedaan, dat vind ik heel emotionerend. Zeker met betrekking tot dit onderwerp.”

Foto: Valentina Vos / FHM500 Foto: Valentina Vos / FHM500

TABAC Gent of the Year

Naast alle award die worden uitgereikt aan de Nederlandse vrouwen, reiken FHM en hoofdsponsor TABAC Fragrances ieder jaar ook de TABAC Gent of the Year award uit. Die prijs is dit jaar gegaan naar Maarten van der Weijden, die later deze maand een Elfstedentriathlon zal afleggen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. “Ik vind deze prijs heel eervol. Ik ben heel blij dat ik mezelf voor kankeronderzoek mag inzetten en dat dat zo goed lukt. Met de Elfstedenzwemtocht hebben we heel veel geld ingezameld en nu gaan we de triatlon doen. Ik hoop weer op een heel mooi feest. Deze prijs is  een mooie waardering daarvoor.” Volgens Maarten is een Gent of the Year iemand die “zijn stinkende best heeft gedaan om het voor anderen wat fijner te maken.”

Rising Star

Nieuw dit jaar is de introductie van de Rising Star Award. Dit is een prijs die voortkomt uit een initiatief van de vrouwelijke jury. Deze prijs is voor alle opkomende vrouwen die ontzettend sterk bezig zijn. Dat verdient erkenning, vandaar dat deze award is geïntroduceerd. Model Gia Bab werd de eerste winnares van deze prijs voor aanstormend talent.

WAG Award

In samenwerking met Voetbalzone is ook dit jaar weer de WAG van het Jaar, oftewel de Mooiste Voetbalvrouw. Isabelle Twisk, de vriendin van Milwall-speler Zian Flemming mocht de prijs in ontvangst nemen.

Fitgirl Award

Tot slot is de Fitgirl van dit jaar ook gekozen, die prijs ging naar Viënne Marly.

In totaal werden er 6,7 miljoen stemmen uitgebracht op FHM500.nl.  Hieronder de volledige top-10 van de FHM500 2023:

De Top-10 van de FHM500 2023

  1. Romy Monteiro
  2. Jutta Leerdam
  3. Imaan Hammam
  4. Abbey Hoes
  5. Georgina Verbaan
  6. Kim Feenstra
  7. Jill Kortleve
  8. Gia Bab
  9. Robin Hölzken
  10. Linda Hakeboom

Bestel jouw FHM500 magazine

Het FHM500 magazine is nu exclusief online verkrijgbaar via Wehkamp. Je krijgt het magazine bij aankoop van een TABAC-product naar keuze.

FHM500
Reageer op artikel:
ROMY MONTEIRO IS MOOISTE VROUW VAN NEDERLAND 2023
Sluiten