FHM500 presenteert: The Jury

Nadat de FHM500 vorig jaar in het teken stond van het thema ‘Women in Control’, hebben we dit jaar in de vorm van ‘Women in Power’ een nieuw thema aan onze verkiezing gekoppeld. Dit jaar introduceren we samen met onze partner TABAC Fragrances voor het eerst een vrouwelijke jury die zich actief gaat bemoeien met de totstandkoming van de lijst en de winnaressen van de verschillende awards. Dit hebben we gedaan om vrouwen nog meer te betrekken in onze verkiezing. Wij stellen de juryleden van de FHM500 aan je voor.

Vrouwelijke schoonheid is immers niet iets wat door mannen wordt bepaald. We hebben een viertal inspirerende vrouwen geselecteerd die allen vanuit hun expertise een eigen visie hebben ontwikkeld op schoonheid en de betekenis ervan. Door het aanstellen van een vakkundige vrouwelijke jury, geven wij vrouwen de power in de totstandkoming van de FHM500 en de winnaressen. De input van de jury en de stemmen van onze lezers op FHM500.nl gaan samen de ranking in de FHM500 bepalen.

Hoe komt de FHM500 tot stand?

In de afgelopen acht jaar hebben we op FHM500.nl een rijk archief aan de mooiste vrouwen van ons land opgebouwd. Die wordt aangevuld met nieuwe vrouwen die getipt zijn door lezers, door de redactie gespot zijn, mee hebben gedaan aan een van onze verkiezingen of zijn aangedragen door de vrouwelijke jury. De FHM500 wordt vervolgens gebaseerd op basis van stemmen op FHM500.nl, stemmen via social media en de input van de vrouwelijke jury. Daarbij wordt er gekeken naar persoonlijkheid (wat maakt deze vrouw bijzonder), uiterlijk (wat straalt deze vrouw uit) en carrière (waar staat deze vrouw voor, wat heeft ze bereikt).

Keesjan Risch, brand manager van TABAC Fragrances: “Met TABAC willen wij een mannelijke doelgroep bereiken, daarom sponsoren wij al jaren de FHM500-verkiezing. Daarnaast strijden wij voor gelijke kansen, met een eerlijk en transparant beslissingsproces. Hoe mooi is het, dat een vrouwelijke jury nu samen met de lezers van FHM bepalen wat schoonheid is? Dat hoeft zeker niet volgens het zogenaamde standaard schoonheidsideaal te zijn. Schoonheid gaat ook om uitstraling, waar iemand voor staat en wat iemand presteert. Door vrouwen een stem te geven in de verkiezing, schetsen we een completer en realistischer beeld over wat schoonheid is.”

De Jury

Hieronder stellen we de juryleden aan je voor.

Foto: Michael Graste

Kim Feenstra

Leeftijd: 37 jaar
Beroep: Model en fotograaf

“Deze jury is voor mij heel belangrijk omdat ik graag wil laten zien dat wij vrouwen meer te bieden hebben dan alleen uiterlijk vertoon. Vaak zit er bij ons heel wat achter de verschijning. Ik ga het meest letten op wat de vrouw in kwestie beweegt en wat haar motivatie is. Wat heeft ze allemaal meegemaakt? Hoe is ze daaruit gekomen en wat heeft ze daar uiteindelijk mee gedaan?”

Foto: Michael Graste

Danielle van Grondelle

Leeftijd: 38 jaar
Beroep: Curvy topmodel en ondernemer

“Ik hoop dat ik vrouwen inspireer zichzelf te zijn, lekker in hun vel te zitten en niet al te kritisch voor zichzelf te zijn. Deze vrouwelijke jury is heel erg belangrijk omdat we zo echte diversiteit kunnen vieren. Dat wordt ook mijn belangrijkste focuspunt. Ik vind het heel erg belangrijk om schoonheid in alle vormen en maten te vieren.”

Foto: Michael Graste

Alissa Askander

Leeftijd: 32 jaar
Beroep: Brand manager Christine le Duc

“Christine le Duc staat voor female empowerment en ik ben daarom heel blij dat we de vrouwen hiermee in hun kracht kunnen zetten. Wat mij betreft mogen wij dat als vrouwen onderling veel meer naar elkaar doen en uitspreken. Tijdens het juryoverleg heb ik gelet op de echtheid van de vrouw. Er zit veel meer achter dan alleen het uiterlijk.”

Foto: Michael Graste

Veronica van Hoogdalem

Leeftijd: 33 jaar
Beroep: Programmamaker en radio-dj

“Ik vind het een heel goede stap dat FHM een vrouwelijke jury introduceert. Ik ben de voorgaande jaren weleens kritisch geweest op het blad. Mijn doel is om meer kleur, vormen en meer out-of-the-box vrouwen in deze lijst te integreren. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de vrouwen persoonlijkheid hebben, iets bijzonders doen, talent hebben en het liefst ook nog een beetje uitgesproken zijn. Schoonheid in mijn ogen is de meest authentieke versie van jezelf durven zijn. Dat is soms eng, maar als het lukt héél erg mooi.”

Reageer op artikel:
FHM500 presenteert: The Jury
Sluiten