Georgina Verbaan schittert na 22 jaar opnieuw in prachtige fotoshoot voor FHM

Op 1 juni is het zover, dan gaan we in samenwerking met onze hoofdsponsor TABAC Fragrances alle winnaressen van de FHM500 2023 bekendmaken. In aanloop naar volgende week willen we alvast een heel bijzondere winnares verklappen. De FHM All Time Favorite van 2023 is… Georgina Verbaan! En ja, dat gaat gepaard met een schitterende fotoshoot.

Als er iemand een FHM All Time Favorite is, dan is het Georgina Verbaan wel. Ze stond in oktober 2000 op de cover van onze allereerste editie ooit en een jaartje later won ze de eerste FHM 100 Sexiest verkiezing, de voorloper van de FHM500. 22 jaar later maakt een van de beste actrices van ons land haar comeback in FHM.

Georgina Verbaan
Georgina Verbaan op de allereerste cover van FHM. (Foto: archief FHM)

Georgina: “Ik herinner me die shoot voor het eerste nummer nog vaagjes. Ik stond vrij reactief in het leven. En vanuit GTST, waar ik net uit kwam, had ik geleerd dat als er bij de persdienst een aanvraag binnenkwam voor een interview of shoot, dat je dat dan gewoon moest doen. Toen ik uit die soap was, had ik dat idee nog steeds. Het heeft jaren geduurd voor ik erachter kwam dat dat allemaal helemaal niet hoeft. Dat je daar over kan nadenken en ook nee kan zeggen. Maar ik heb nergens spijt van hoor.”

Toneelstuk

De shoot in de nieuwe FHM500 is haar derde fotoshoot voor FHM. Over waarom de actrice heeft meegewerkt aan een nieuwe fotoshoot: “Fotoshoots vind ik leuk omdat het een stap uit de realiteit is. Het is een toneelstuk, een verkleedpartij. Ik me wel afgevraagd wat mijn motieven waren om aan deze shoot mee te doen. De maatschappij waardeert schoonheid, wat dat dan ook precies moge zijn, wat mij betreft buitenproportioneel ten opzichte van kwaliteiten die er echt toe doen, zoals wat je kan en vooral hoe je je verhoudt tot anderen, mensen, dieren, de wereld. Dus was het ijdelheid? Angst? Kijken of ik nog een keer met zo’n rol weg kan komen? Je laat jezelf toch bekijken. Waarom? Ik heb altijd meer vragen dan antwoorden.’’

Georgina Verbaan
Foto: Anne Timmer

Interessant experiment

Qua concept en invulling van de shoot, geschoten door fotograaf Anne Timmer, had de 43-jarige brunette bepaalde ideeën. Zij zegt hierover: “Ik heb de male gaze die graag naar een passieve, pleasende, onderdanige, welgevallige vrouw kijkt, sorry heren, buiten de deur willen houden, maar het verbaasde me hoe snel je toch bijna met een vinger in je mond zit. Zoiets is gewoon volledig geïnternaliseerd. Dus of het helemaal gelukt is weet ik niet. Maar evengoed een interessant experiment.”

Carrière Georgina Verbaan

Georgina Verbaan begon haar carrière in soapserie GTST, waarna ze zich ontwikkelde tot een van de beste actrices van ons land. Ze won een aantal prestigieuze prijzen, zoals een Gouden Kalf voor beste bijrol in De Marathon en in 2015 een Gouden Kalf voor beste actrice in De surprise. “Meer dan 70 films en series ja? Jeetje. Ik mag niet klagen. Ik ben altijd wel ambitieus geweest, maar vroeger was ik niet iemand die zich grote doelen stelt en die actief najaagt. Zoals een carrière in het buitenland bijvoorbeeld. Want naast werk is er ook een persoonlijk leven, daar was ik ook druk mee.”

In het interview in de FHM500 geeft ze aan dat ze ervan geniet om met jonge talenten te werken. Gelukkig ben je nooit uitgeleerd als acteur. Dat zou maar saai zijn. Ik voel wel dat ik veel ervaring heb, dat is fijn. Ik vind het ook leuk om met jonge makers te werken die voor het eerst stappen zetten in de filmwereld. Daar leer je ook weer van, omdat zij met een frisse blik kijken, dingen anders aanpakken en veel ambitie hebben.”

Video FHM500-shoot

Veel meer van Georgina zie je in de FHM500 2023, die vanaf 1 juni verkrijgbaar is bij aankoop van een product van TABAC Fragrances. Je kan het magazine vanaf 1 juni online bestellen, hou fhm500.nl in de gaten. Om je alvast in de stemming te brengen, delen wij hieronder alvast de prachtige video van de fotoshoot met Georgina Verbaan.

Credits

Fotografie: Anne Timmer
Visagie: Anita Jolles
Styling:
Nancy Steemans
Concept: Floor Bunge
Productie: Rosa Bosch & Lisanne Bakker
Locatie: Studio Samaritain / Grace Locations

Reageer op artikel:
Georgina Verbaan schittert na 22 jaar opnieuw in prachtige fotoshoot voor FHM
Sluiten