Project Panther is een extreme make-over van de Lamborghini Huracán

Redactie 17 dec 2017 Machines

Als je een uitzonderlijk huis wil bouwen, dan begin je met een goede fundering. Die basis geldt ook voor een auto om je vingers bij af te likken. De voormalige Lotus-baas Dany Bahar heeft een soortgelijke strategie voor het bouwen van luxe rijtuigen. Voor zijn nieuwe onderneming, het in Italië gevestigde bedrijf AREAS Design, fabriceert hij de meest waanzinnige creaties op maat.

ARES gebruikte de Lamborghini Huracán als basis voor het nieuwste pareltje van het bedrijf, de huiveringwekkende Project Panter. De aerodynamische Project Panthe is geïnspireerd door de waanzinnige elementen uit de retro De Tomaso Pantera. Door ARES’ nieuwe eigen ontwerpteam Bespoke Creations, is de supercar daarmee ontworpen van zijn pop-up koplampen tot een “toekomstige klassieker” in wording.

Foto: ARES

Het meesterwerk combineert de waanzinnige looks met astronomische krachten. Het op maat gemaakte bodywork van de Panther is voorzien van de 601 pk sterke 5.2-liter V10. Daarmee gebruikte de Huracán het kloppende hart onder de motorkap, om het rondenrecord op de Nürburgring voor productie-auto’s te verpulveren.

De brute custom auto staat klaar om in de tweede helft van 2018 bij de gelukkige kopers afgeleverd te worden. Bahar zegt dat de auto de eerste van vele verrassingen is die ARES de komende maanden van de nieuwe fabriek in Modena in petto heeft. Kom maar op. We kunnen niet wachten op meer van deze op maat gemaakte brute machines. Het nieuwe jaar begint nu al goed.

Insidehook

Reageer op artikel:
Project Panther is een extreme make-over van de Lamborghini Huracán
Sluiten