Verbouwde Pantera combineert Italiaanse flair met American muscles

Redactie 29 nov 2017 Machines

Natuurlijk houden we allemaal van Ford’s ongelooflijke superauto met middenmotor, de GT, door zijn gestroomlijnde knappe uiterlijk en verbluffende prestaties. Maar niet iedereen heeft het geluk om de mogelijkheid te hebben om een kleine 450.000 euro uit te geven aan het rijdende koolstofvezelwonder.

Dus misschien moet je erover nadenken om een andere midmotorige superauto uit de 70’s op te halen. Neem nou de Tomaso Pantera! Een in Italië gebouwde sportwagen met een V8 motorblok uit een Ford 351 Cleveland onder de kap. Deze echte klassieker werd in de VS verkocht tussen 1971 en 1974. Maar nu is er een waardige opvolger in een compleet nieuwe jasje.

De Tomaso Pantera

Henry Ford II stond bekend om zijn Italiaanse smaak (in zowel auto’s als minnaressen), wat leidde tot een niet succesvolle poging om Ferrari te kopen. In de jaren ’70 werkte Ford samen met Alejandro De Tomaso aan de bouw van de Pantera ‘Panther’. De auto is ontworpen door de Amerikaan Tom Tjaarda en gebouwd door Giampaolo Dallara, de man achter de Lamborghini Miura en oprichter van de gelijknamige constructeur van raceauto’s.

De Tomaso Pantera

De mannen van Ringbrothers zagen een kans en hebben de Pantera binnenste buiten gekeerd en compleet aangepast naar deze tijd. De gele ADRNLN SEMA concept met 600 pk is een geweldig voorbeeld van echte klassiekers in een modern jasje steken. Nadat de broers klaar waren met pronken is de auto voor een bedrag van een kleine 280.000 euro verkocht. Waar veel van de echte Panteras nog voor bedragen tussen de 50.000 en 65.000 euro verkocht worden, is het perfecte alternatief voor de gedroomde Ford GT eigenaar met handige vingers. Wat een beauty.

Foto’s: Ringbrothers / Barrett-Jackson Auction Co.

Maxim

Reageer op artikel:
Verbouwde Pantera combineert Italiaanse flair met American muscles
Sluiten