Omega voegt wijzerplaten van meteoriet toe aan Constellation collectie

Het Zwitserse horlogemerk Omega heeft een nieuwe collectie gedropt. Het merk is vooral bekend van hun iconische Speedmaster en Seamaster collectie. Toch is het geen overbodige luxe om ook wat aandacht te schenken aan hun prachtige dresswatches. De klassieke modellen van de Constellation collectie hebben er sinds afgelopen week weer een paar broertjes en zusjes bij gekregen.

De langlopende collectie van het Zwitserse merk krijgt voor zowel dames als heren nieuwe uurwerken. Wat wel heel bijzonder aan de toegevoegde modellen is, is dat een deel hiervan een wijzerplaat gemaakt van meteoriet hebben.

Omega Constellation

De Constellation collectie is een klassieke collectie dresswatches van het horlogemerk. Een dresswatch staat voor een vrij simpel ontwerp wat je dus omdoet als je je netjes aan gaat kleden. Het is de op een na langstlopende collectie, na de Seamaster reeks. De collectie werd in 1952 gelanceerd, vier jaar na de drop van de eerste serie Seamasters. Tot 2020 werd er eigenlijk nooit veel nieuws geïntroduceerd als het ging om de Constellation collectie. In 2020 werd de collectie nieuw leven ingeblazen, maar de toevoegingen van deze week zijn wel innovatiever dan we gewend waren.

Meteorite collection

Wat erg bijzonder is aan de nieuwe drop van het horlogemerk zijn de modellen met een wijzerplaat gemaakt van meteoriet. Al deze modellen zijn gemaakt van de Muonionalusta-meteoriet. Deze werd in 1906 ontdekt in Scandinavië. Om de wijzerplaat de juiste kleur te krijgen zijn volgens Omega verschillende technieken gebruikt zoals het galvaniseren van de plaat. Bij galvaniseren wordt er elektriciteit gebruikt om de plaat de kleur te geven die hij moet zijn. De wijzerplaat beschikt ook over een datumaanwijzer en zit om je pols met een stevige roestvrijstalen band. Het horloge is beschikbaar in vijf verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit zilver, groen, blauw, Sedna-goud of Moonshine-goud. Om een van de horloges te bemachtigen moet je wel je spaarrekening leeghalen, de 41mm herenmodellen beginnen namelijk bij 10.700 euro. Mocht je een van de gouden modellen willen kopen, moet je ongeveer 4x zoveel geld meenemen.

Omega Constellation
Reageer op artikel:
Omega voegt wijzerplaten van meteoriet toe aan Constellation collectie
Sluiten