Omega brengt 18 horloges uit die 105 jaar lang in een kluis hebben gelegen

Redactie 8 jul 2018 Entertainment

Ergens in een dikke kluis verborgen op het kantoor van Omega lagen 18 unieke Omega horloges veilig opgeborgen. Ze lagen daar voor maar liefst 105 jaar, ze stammen uit 1913 af, en zijn nu tevoorschijn getoverd. De horloges zijn nog in perfecte staat en voor een goed bedrag kan je een stukje geschiedenis aanschaffen. Dit zijn de horloges die vlak voor het uitbreken van de eerste wereldoorlog uitkwamen en die werden gemaakt voor the Royal Flying Corps. Uniek.

James Bond is dol op Omega horloges en alleen daarom zijn wij al fan van het horlogemerk. 007 heeft een scherp oog voor klasse en wij zijn het helemaal met hem eens.

Eerste polshorloges

Meerdere horlogemakers hebben hun geschiedenis laten herleven door de jaren. Het Zwitserse merk komt nu met 18 exemplaren die bij de eerst polshorloges behoren. Voor deze “Eerste Omega polshorloges Limited Edition, Omega refurbished 18” CHRO moet je een vermogen over hebben. Je zult niet zomaar een replica bezitten maar een heus stuk uit begin 20ste eeuw.

Royal Flying Corps

Toen de eerste wereldoorlog uitbrak in 1914 was Omega hard bezig zijn hoge kwaliteit polshorloges te promoten als een militairen horloge. Vandaar dat een serie aan Omegas geproduceerd werd voor het Royal Flying Corps. Dit is het begin van Omega zijn verbintenis met militaire horloges. Het bedrijf was dus bij de eerste klokwerk fabrikanten die uurwerken ging ontwikkelen die om de pols gedragen dienden te worden.

Stukje geschiedenis

Een stukje geschiedenis schaf je niet zomaar aan, daar kan je ook een sportauto van kopen. Het horloge kost 120 duizend dollar. Maar als je beseft wat de geschiedenis achter het werk is, gecombineerd met de perfecte staat waar het horloge in verkeerd en dat er maar 18 exemplaren zijn, besef je dat 120 duizend dollar een goede investering is.

Release party

Check de video hierbeneden waar de een korte video te zien is van de release party van deze unieke exemplaren.

 Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Omega brengt 18 horloges uit die 105 jaar lang in een kluis hebben gelegen
Sluiten