James Bond acteur Daniel Craig bezoekt de CIA om echt spioneren te leren

Redactie 5 jul 2018 Entertainment

De meest bekende spion ter wereld is zonder twijfel 007 aka James Bond. De Britse spion is al tientallen jaren te zien op het grote scherm en we genieten jaarlijks van de spannende actiefilms. In mei introduceerde de CIA een programma bestemd om het verschil te laten zien tussen echte CIA-missies en wat we op televisie zien. Want laten we eerlijk zijn, wat we zien in film is natuurlijk niet erg realistisch. De CIA bracht het programma naar een geheel nieuw niveau door in juni James Bond acteur Daniel Craig uit te nodigen voor een kijkje achter de schermen.

Daniel Craig kreeg de kans om te zien hoe het is om een echte CIA-agent te zijn. Zoals te verwachten viel is dat helemaal niet zo spannend als dat in films wordt voor gedaan.

Redenen bezoek

De reden dat de CIA Daniel Craig en de makers van de Bond films uitnodigde was vrij simpel voor zo een geheime organisatie.  Zoals een schrijver van de organisatie beschrijft in een blog “De CIA bestaat niet in een vacuüm.” Het is een blijft een organisatie die antwoord naar het congres en de mensen. Natuurlijk vinden de missies buiten Amerika plaats (De CIA is niet toegestaan om missies uit te voeren binnen Amerika) en het is belangrijk dat de missies geheim blijven. Tegelijkertijd wordt de organisatie in entertainment weggezet als een organisatie bestaande uit slechteriken. Het is daarom in het belang van de CIA om samen te werken met de filmindustrie zodat misverstanden voorkomen worden.

Daniels bezoek bij de CIA

Ze geven een tipje van de sluier wat Daniel Craig allemaal te doen kreeg. In een statement vertellen ze: “Mr. Craig had een ontmoeting met onze leiders en werknemers die hem uitlegde wat echt spionagewerk inhoudt. Gedurende de gesprekken met CIA-experts, leerde Daniel Craig over de verschillende manieren waarop er gewerkt wordt. Later tijdens gesprekken met de werknemers haalde Craig aan dat hij ‘onder de indruk was van de toewijding en vastberadenheid van de CIA-agenten.’

Invloed op film

We zijn benieuwd of Daniel Craig zijn bezoekje aan de CIA invloed gaat hebben op de komende James Bond film. Of we dat gaan zien aan zijn acteren of misschien op de manier dat de scènes zijn opgedeeld. Wordt het nu allemaal realistischer? We kunnen niet wachten tot het laatste deel met de acteur als Bond verschijnt. Daarna zal hopelijk Tom Hardy het stokje gaan overnemen.

Foto: James Bond // Sony // Spectre

Reageer op artikel:
James Bond acteur Daniel Craig bezoekt de CIA om echt spioneren te leren
Sluiten