Dit is de bruutste Tesla Model S die we tot nu toe hebben gezien

redactie 1 nov 2018 Machines

De Model S is inmiddels een vertrouwde verschijning in Tesla-land.  Het is zeker geen onaangenaam land, maar het kan natuurlijk altijd beter. De Model S werd al meerdere malen onder handen genomen, maar dit knutselproject van Unplugged performance leverde toch wel de bruutste Tesla Model S op die we tot nu toe gezien hebben.

Unplugged Performance heeft op de SEMA Show in Las Vegas eens laten zien wat hun visie van een dikke Model S is. En wij autofanaten worden daar best wel blij van. Het bedrijf heeft in het verleden al meer aftermarket-upgrades en accessoires voor de elektrische koets bedacht. Maar dit tuningpakketje tilt gruwelijkheid pas echt tot een nieuw niveau.

Een gloednieuw pak

Het S-PEX-pakket zorgt ervoor dat je lekker de patser kan uithangen in deze Tesla. Dit hebben we vooral te danken aan de widebody die Unplugged Performace erop heeft geschroefd. Dit nieuwe jasje bestaat uit een lichtgewicht koolstofvezel bodykit, een race-wielophanging, dikke carbon-keramische remmen, ultralichte wielen en als kers op de taart een volledig op maat gemaakt interieur. Doordat deze S-APEX P100D carbon bevat is ie weer een stukje sneller. Zo kun je flink gaan scheuren. Wel voorzichtig met die bandjes hé.

Duur betaald

Degenen die hun Model S er net zo strak uit willen hebben zien, zullen eens flink in de portemonnee mogen graaien. Het prijskaartje bedraagt zo’n 50.000 dollar, dat is omgerekend 44.000 euro, en dat is nog maar het minimumbedrag. Want wie ook het aangepaste interieur, de nieuwe remmen en de aangepaste ophanging wil hebben betaald nog meer. Natuurlijk moet je daarvoor eerste even een Model S’je van Elon kopen.

Inspiratie

De eerste Model S APEX P100D is al verkocht aan een ondernemer en autoverzamelaar uit LA. Er moet altijd iemand de eerste zijn toch. Unplugged Performance gaf aan dat  ze veel inspiratie hebben gehaald uit Black Series-varianten van AMG. Maar de oplettende kijkertjes hadden dat waarschijnlijk al gezien en ook wij zien wel enige gelijkenissen.

 

Reageer op artikel:
Dit is de bruutste Tesla Model S die we tot nu toe hebben gezien
Sluiten