Mercedes-Benz Vision One-Eleven is een van de absolute eyecatchers op de IAA in München

Riemen vast, want de Mercedes-Benz Vision One-Eleven heeft z’n debuut gemaakt op de IAA-autoshow in München. Mercedes-Benz maakt grote indruk met dit geweldige concept van de elektrische supercar, zoveel is duidelijk.

In juni kwam al naar buiten dat Mercedes met een geweldig concept geïnspireerd op de oude Mercedes C-111 zou komen. Nu was het moment eindelijk daar om ‘m eens in het echie te showen.

C-111

Het resultaat is wel iets waar je u tegen zegt, want het is wel even een wagen zeg. De link naar de eind jaren zestig, toen Mercedes met de C-111 op de proppen kwam, maakt het helemaal af. In de jaren zestig, toen we nog aan de vooravond stonden van alle technologische ontwikkelingen en het meer hadden over eerste man op de maan, kwamen de autofabrikanten van Mercedes met deze C-111 serie op de proppen. En jawel, deze Vision One-Eleven laat direct terugdenken aan die periode.

Wereldpremière

Door deze première geeft Mercedes-Benz ons een sneak peek van wat ze allemaal van plan zijn. In deze tijd van elektrische wagens en fancy tech, bij vlagen rijdende computers, willen ze met deze concept car laten zien hoe de Duitsers dit marktsegment gaan rocken. Modern design, een vette actieradius, innovatief duurzaam materiaal en een gloednieuw Mercedes-Benz Operating System. De Vision-Eleven is net als de C-111 super innovatief. Deze auto heeft een coole motor die losstaand te zien is op de beurs. Het beste eraan is dat deze elektromotor veel lichter is en meer power heeft dan die gewone motoren die iedereen gebruikt. Plus, hij gaat ook nog eens zuiniger om met energie.

Parel

Waar de echte Mercedes-fans back in the days al onwijs graag meer van de aalgladde C-111 wilden zien en praktisch op de stoep stonden bij de makers in Stuttgart, werden er uiteindelijk maar 16 stuks van geproduceerd. Alle fans ten spijt, dat zal dit keer niet anders zijn, hooguit dat je de elektromotor nog eens tegenkomt, maar deze wagen is met name een pronk- en showauto. En we kunnen toch wel stellen, dat is aardig gelukt.

Om even een inkijkje te geven in deze aalgladde elektrische bak, check dan vooral onderstaande video even.

Foto’s: via autoblog.nl

Reageer op artikel:
Mercedes-Benz Vision One-Eleven is een van de absolute eyecatchers op de IAA in München
Sluiten