Dit is de Vision One-Eleven, Mercedes’ concept car met Gullwing-deuren

Dat Mercedes geinige auto’s kan knutselen, mag geen verrassing meer heten. In alle soorten en maten weten de Duitsers meesterwerkjes te creëren. Toch zijn wij van mening dat ze nu hun gaafste auto ooit hebben gemaakt. Ze laten namelijk de eerste kiekjes zien van de Vision One-Eleven. En dat is nogal wat.

De kenners herkennen ‘m meteen. De C 111. Daarmee maakte het merk furore in de jaren zeventig.

Vision One-Eleven

Deze nieuwe is onmiskenbaar geïnspireerd op die iconische voorganger. Die knutselden ze vijftig jaar geleden om nieuwe ontwikkelingen op aerodynamica- en motorgebied te testen. En ken je de slechte science fiction-films uit die tijd nog waar ze de toekomst voorspellen? Zo zag ‘ie er een beetje uit. Gaaf dus.

Ideaal om de nieuwe auto aan op te hangen. En dus zie je ‘m overal terug. Van het silhouet tot de feloranje kleur tot de altijd fantastische Gullwing-deuren. Het ís eigenlijk gewoon de C 111. Maar dan modern. De lijnen zijn veel vloeiender, de wielen zijn gigantisch en uiteraard is ‘ie elektrisch. Dat hoort tegenwoordig zo.

Als we door die fenomenale deur stappen, komen we al helemaal in die science fiction-film terecht. Het is futuristisch, wit met oranje accenten, het stuur is verticaal en de stoelen lijken gestolen uit een jaren zeventig loungeset. Het lijkt sprekend op de cockpit van een spaceshuttle, als we die slechte films weer moeten geloven.

Maar ja zoals altijd bij concept cars: leuk en aardig maar wij hebben er niet zoveel aan. Je gaat hem nooit op de weg tegenkomen. Laat staan erin rijden. Daarom bij dezen een dringend verzoek voor Mercedes: maak dat ding! Daar doe je iedereen een plezier mee. En wij willen hem dolgraag een keer op proef.

Reageer op artikel:
Dit is de Vision One-Eleven, Mercedes’ concept car met Gullwing-deuren
Sluiten