Hardcore Mercedes-AMG GT Black Series geeft je vleugels

Als je de letters AMG op de achterkant van een auto ziet staan, dan weet je al dat je te maken hebt met serious business. Dan heb je nog een paar lettertjes waardoor je nog hoger in de pikorde gaat, totdat je uitkomt bij de Black Series. Dan is het summum bereikt. Zal je net zien dat we hier de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series hebben staan. Een exemplaar zo hardcore dat ‘ie bij Thunderdome in de decoratie kan.

Het was alweer even geleden dat er een Black Series uit de Mercedes fabriek kwam gerold, want het was alweer zeven jaar geleden dat we het laatste stoerste jongetje van de Mercedes-klas konden begroeten. Daar hebben ze met deze Mercedes AMG GT Black Series verandering in gebracht. Zodoende bestaat de Black Series-familie nu uit C 63 AMG Coupé Black Series, CLK 63 AMG Black Series, SLK 55 AMG Black Series, SL 63 AMG Black Series, SLS AMG Black Series.

Mercedes-AMG GT Black Series
De hele Black Series-familie.

Mercedes-AMG GT Black Series

De AMG GT is al een kneitervette bolide, maar dit is het allerbruutste wat Mercedes te bieden heeft. Dat blijkt ook wel uit al z’n uiterlijke kenmerken. Hij doet niet erg z’n best om anoniem door het leven te gaan. Dikke motorkap van carbonfiber, een paar beukers van luchthappers, een dubbele diffuser, om af te toppen met de niet te missen joekel van een achterspoiler. Het hoort allemaal bij de bombarie die de Mercedes AMG GT Black Series met zich meebrengt. Die spoiler heeft trouwens een extra flap, die je met een knopje 20 graden van hoek kan laten veranderen. Iets dat automatisch gebeurt als je ‘m in AMG Dynamics zet. May the downforce be with you.

Mercedes-AMG GT Black Series

730 pk

Onder de kap vinden we een 4,0 liter V8, die maar liefst 145 pk meer heeft dan de AMG GT R, tot nu toe de sterkste van de familie. De AMG GT Black Series heeft een totaal van 730 pk. Heel lekker. Daarmee blaas je in 3,2 seconden naar de 100, in 9 seconden zit je op 200 en het feestje houdt op bij 325 km/u. Klinkende cijfers, maar toch haalt het ’t niet bij een Porsche 911 Turbo S die, hoe bestaat het eigenlijk, echt nog een flink tandje sneller is.

Al is het misschien eerder de Porsche 911 GT2 RS die de directe concurrent is. Optioneel kun je namelijk, net als de GT2 van Porsche, een rolkooi, vierpuntsgordels en een brandblusser aanschaffen, voor de betere circuitavontuurtjes.

Jij bent helemaal overtuigd? Snappen we wel. Hier gaat ons sportwagenhart ook sneller van kloppen. Nou dan hebben we goed nieuws, want je kunt ‘m nu bestellen. Nu ja. Er komen meerdere exemplaren naar ons landje, maar ook weer niet te veel, dus niet te lang wachten. Scheer die kop kaal, trek je Aussie aan, pak de sleutels van de Mercedes-AMG GT Black Series en blazen maar.

Reageer op artikel:
Hardcore Mercedes-AMG GT Black Series geeft je vleugels
Sluiten