Mannenavonden zijn uiterst belangrijk voor de gezondheid volgens onderzoek

Redactie 27 feb 2018 Entertainment

Voetbal op de tv, bier in je rechterhand, een bitterbal in de linker en natuurlijk je beste maten om je heen. Zo’n avond los van de vrouwen waar je eindelijk een keer geheel jezelf kan zijn, dat is erg belangrijk. Mannen weten dit al veel langer, maar uit onderzoek is recent gebleken dat mannenavonden essentieel zijn voor een goede gezondheid!

Een Duits onderzoek heeft uitgewezen dat het stressniveau van mannen naar beneden gaat wanneer zij een mannenavond hebben. Dit komt omdat je een band opbouwt met de groep, dit vermindert je stress en geeft je een veilig gevoel. Minder stress zorgt ervoor dat de kans op langer leven vergroot wordt. Knoop dit in je oren, makker.

Onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit van Göttingen in Duitsland. In het onderzoek hebben ze berberapen als proefpersonen gebruikt. Dit omdat berberapen zeer menselijk sociaal gedrag tonen. Tijdens het onderzoek kwam er sterk naar boven dat de apen veel minder stress ervoeren wanneer ze met andere mannetjes waren. Ze waren zelfs meer op hun gemak met de mannetjes dan met hun familie of met hun partner. Alle negatieve punten zoals stress en agressiviteit namen af wanneer ze veel tijd met de andere mannen spendeerden.

Het is dus duidelijk, die mannenavonden zijn broodnodig. Noodzakelijk. Vitaal voor onze gezondheid. Worden we fysiek en mentaal beter van. En we willen toch allemaal gezond bezig zijn? Eén keer per week minder sporten, meer met je vrienden afspreken. Plukken we allemaal de vruchten van #fitgirl.  Dus hup hup, gooi er een invite uit in de groepsapp, haal een krat bier, zak chips en zo’n Italiaanse worst bij de supermarkt en drink op de gezondheid. Proost!

Foto: wikimedia.org

Reageer op artikel:
Mannenavonden zijn uiterst belangrijk voor de gezondheid volgens onderzoek
Sluiten