Man heeft een ongelukkig botsing met hongerige haai

redactie 27 okt 2018 Entertainment

Australië staat erom bekend dat er allerlei gevaarlijke dieren leven. Van enge spinnen, tot de giftigste slangen. Ook in de zee leven genoeg beesten waar je niet mee in aanraking wil komen. Haaienaanvallen komen zelden voor, maar af en toe is er weer eentje. Zo had deze Australische mijnwerker een botsing met een haai, die hem vrijwel meteen aanviel. The lucky bastard overleefde het wonder boven wonder wel. 

Afgelopen zaterdagochtend ging de 51-jarige Paul Kenny een lekker stukkie zwemmen bij Samurai Beach in Port Stevens. ”Toen ik met mijn hoofd naar beneden in de golven dook, botste ik tegen de haai aan”, zei de man in de Sydney Morning Herald. Na het eerste contact zwom de haai niet weg, hij viel Paul meteen aan en beet in zijn arm. Hij probeerde uit instinct de haai van zich af te slaan. ”Ik wist niet waar de haai precies was en vreesde dat hij voor mijn benen zou gaan.” Uiteindelijk liet het beest los en lukt het de mijnwerker om op strand te komen. Zijn benen had hij gelukkig nog.

Hechtingen

Zo’n twintig hechtingen zitten er nu in de arm van Paul. Hij koestert geen wrok tegenover de haai omdat hij in principe in zijn territorium zwom. Na deze aanval hebben ze het strand tijdelijk gesloten, dat is wel zo verstandig want ergens in de buurt ligt het karkas van een overleden walvis, rangers vermoedden dat nogal wat haaien aantrekt.

Sydney Morning Herald

Reageer op artikel:
Man heeft een ongelukkig botsing met hongerige haai
Sluiten