Kawasaki presenteert diverse nieuwe modellen op de EICMA in Milaan

nov 09 2023, 16:00 Machines
24my ninja 500 se gn1 act 3 1
2024 belooft weer een heerlijk motorjaar te worden. Motorfietsliefhebbers worden even in de watten gelegd komende tijd. Zeker door Kawasaki, dat maar liefst vijf nieuwe bikes introduceert. De Japanners waren namelijk een van de grote spelers op de EICMA, de motorbeurs in Milaan waar ze de nieuwe modellen presenteerden.
De nieuwe Z500, Ninja 500 en Z7 Hybrid werden groots onthuld. Daarnaast was er bij het Japanse motorfietsmerk nog meer reden voor een feestje, want e 40th Anniversary Editions van de Ninja 1000SX en Ninja 650 werden eveneens gepresenteerd. We lichten ze even voor je uit!

Z500 en Ninja 500

Deze motorfietsen zijn de opvolgers van de populaire 400cc-modellen en komen met nieuwe motoren, strakke designs en moderne snufjes. In Nederland worden beide modellen standaard geleverd als SE-versies. De Z500 en Ninja 500 hebben een krachtige 451cc Parallel-Twin motor, een licht Trellis-frame en een laag gewicht. Dat betekent wendbaarheid en plezier, zowel voor beginners als ervaren rijders. Beide modellen behouden hun iconische designs en hebben een full-color TFT-display die je kan via Bluetooth kan koppelen met de Kawasaki Rideology smartphone app.

Z500

24my z500 se rd1 sty 1 scaled
In Nederland komen de Z500 en Ninja 500 in SE-uitvoeringen. Deze hebben speciale kleuren, een belly pan, USB-C aansluiting en LED-richtingaanwijzers. Bij de Ninja 500 zit ook nog Keyless Ignition inbegrepen. Er is ook een uitgebreide accessoire catalogus voor aanpassingen. Denk aan windschermen, frame sliders, buddyseat covers en een verhoogd zadel (+30mm). Kasawaki maakt de prijzen later nog bekend. De Z500 komt uit in de kleuren Candy Persimmon Red, Candy Lime Green. De Ninja 500 komt weer in totaal andere kleuren: Lime Green/Ebony (KRT-editie), Metallic Matte Dark Gray. Pick your favorite!

Ninja 500

24my ninja 500 se gn1 act 3 scaled

Z7 Hybrid

Voor de volgende knaller moet je even gaan zitten, Kawasaki heeft namelijk een schitterende primeur te pakken met de Z7 Hybrid. 'S werelds eerste hybride naked bike. Met een krachtige 451cc Parallel Twin-motor en een 9 kW elektrische motor is dit een van de meest geavanceerde naked bikes there is.
Wanneer je besluit om van deze heerlijke motorfiets gebruik te gaan maken kan je kiezen uit drie rijmodi: volledig elektrisch, eco-hybride en sportmodus met e-boost voor krachtige acceleratie. Andere handige functies zijn onder meer automatisch uitschakelen van de verbrandingsmotor bij stilstand, een automatische startpositiezoeker en een ‘walk mode’ om je gemakkelijk overal doorheen te manoeuvreren.
Het frame is slim ontworpen voor een optimale gewichtsverdeling en de Z7 Hybrid heeft een strak design met een full-color TFT-display dat je kunt koppelen aan de Kawasaki Rideology app. Oftewel, een indrukwekkende hybride motorfiets. Vanaf het voorjaar 2024 komt deze motorfiets op de markt!
24my z 7 hybrid se gy1 act 6 scaled

Ninja 1000SX en Ninja 650

Kawasaki viert een flink feestje door de verjaardag van de Ninja, die alweer 40 jaar is geworden, te vieren met een speciale 40th Anniversary Editions van de Ninja 1000SX en Ninja 650. Deze modellen zijn geïnspireerd op de legendarische GPZ900R Ninja en hebben de iconische rood/zwarte kleurstelling met zilveren accenten. Een speciaal embleem en retro-details maken het plaatje helemaal compleet. Deze motorfietsen zijn een absoluut eerbetoon aan de Ninja-geschiedenis van de afgelopen 40 jaar. Deze bijzondere edities zijn verkrijgbaar vanaf medio december bij Kawasaki dealers.

Ninja 650

24my ninja 650 40th anniversary edition rd1 styling 1 scaled

Ninja 1000SX

24my ninja 1000sx 40th anniversary edition rd1 styling 1 scaled

Gallery

En om jou als liefhebber nog extra in de watten te leggen, hier nog een selectie van schitterende platen van Kawasaki's pronkstukken.
Delen met
Ook interessant