BMW maakt een kameleon bolide met ingebouwde bioscoop

jan 06 2022, 16:00 Machines
bmw 04
BMW staat natuurlijk bekend om zijn luxe bolides en ongeëvenaarde uitstraling. Naast het exterieur blinken de heren ook uit op interieur gebied. BMW vond de schermpjes die vaak in luxere wagens te vinden zijn te klein. Om deze reden hebben ze de wagen omgetoverd tot mobiele bioscoop. Neem je popcorn dus vast maar mee wanneer je de volgende keer op een familietrip gaat want dit verandert de saaie langeafstand rit voorgoed.

8K BMW scherm

BMW pakt het even heel anders aan. Terwijl alle merken hard bezig zijn met het verbeteren van hun elektrische voertuigen dacht BMW na over een flink televisiescherm. Wij begrijpen ze natuurlijk wel want dit is wel heel erg dik. Het gaat om een 8K scherm van 31-inch. Het scherm wordt ondersteunt door 5G technologie om samen te kunnen werken met Amazon Fire TV.
https hypebeastcom image 2022 01 bmw creates in car theater 31 inch screen news 001
De televisie zal worden bediend door twee aanraakschermen die bevestigd zitten op de achterportieren. Het scherm zelf zit lekker hoog zodat je geen rare houding aan hoeft te nemen om een filmpje te kijken. Om de hele beleving af te maken wordt het beeld verrijkt met de belachelijk goede geluidsinstallatie van Bowers & Wilkins.

Kameleon lak

BMW heeft het echter niet alleen bij een schermpje gelaten. De gasten hebben voor een innovatief exterieur gezorgd. We kunnen het eigenlijk het beste met een diersoort vergelijken, een kameleon. BMW heeft het IX voorzien van een e-link. Dit houdt in dat de wagen van kleur kan veranderen.
bmw 04
De techniek staat nog in de kinderschoenen maar we kunnen zien waar toekomstige wagens heen gaan. Dit is een mooie techniek om energie mee te besparen. Wanneer het erg warm is verandert de auto gewoon de kleur naar wit en hoeft de koeling van de wagen minder hard te werken. En op een koude dag wordt de wagen zwart zodat hij de zon aantrekt. Ook zullen criminelen dit een heerlijke techniek vinden. Je kunt het uitzien van de wagen immers beïnvloeden door op een knopje te drukken. Superdik natuurlijk maar hier moet nog even over nagedacht worden.
Delen met
Ook interessant