Alles wat je moet weten over de achtste Ballon d’Or van Lionel Messi

Messi zette met het winnen van de wereldtitel met Argentinië op het WK 2022 eindelijk de kroon op zijn carrière. Bijna hoogstpersoonlijk schoot hij zijn land naar de wereldtitel, iets wat voor ons Nederlanders misschien (nog) geen fijne herinneringen zijn. Gisterenavond werd Messi voor de achtste keer, wij herhalen, voor de achtste keer (!!) verkozen tot beste speler van het jaar. Erling Haaland eindigde als nummer twee en Kylian Mbappé als nummer drie. We geven je een kleine reconstructie van de avond.

Argentijnse media koppen met ‘Het achtste wereldwonder Messi’. Naast dat het voor Messi zelf een absoluut record is, is hij ook de eerste speler van buiten een Europese topcompetitie die deze prijs in de wacht sleept. Kijk hieronder de beelden van de blije Messi.

Het is nogal wat, zijn prijzenkast. Hallelujah, 433 maakte er een overzichtje van.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 433 (@433)

Messi won de Gouden Bal op de dag dat zijn landgenoot en legende Diego Armando Maradona eigenlijk 63 jaar zou zijn geworden. Daar werd uiteraard even aandacht aan besteed.

Ballon d’Or

De Ballon d’Or-verkiezing is er eentje die jarenlang is gedomineerd door Cristiano Ronaldo en Leo Messi. Die dominantie nadert, zeker na deze winst van Messi wel zijn einde. Nieuwe grootheden zoals Kylian Mbappé en Erling Haaland staan te popelen om in de nabije toekomst eveneens een Gouden Bal in ontvangst te nemen. Zo won Haaland met Manchester City bijna alles wat er te winnen viel en scoorde aan de lopende band, maar de Noorse doelpuntenmachine lijkt zijn eerste Gouden Bal-winst nog minimaal een jaar te moeten uitstellen. De Noor kreeg gisteravond wel de Gerd Müller-trofee overhandigd, voor beste aanvaller.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 433 (@433)

Kopa Trophy

De Kopa Trophy, voorheen de Golden Boy-award, ging naar Jude Bellingham. Dat was allesbehalve een verrassing te noemen. Bellingham maakte afgelopen seizoen furore bij Borussia Dortmund en maakte voor een slordige 100 miljoen euro de overstap naar Real Madrid. Daar is hij fantastisch begonnen en elke wedstrijd beslissend, hij nu al de ‘Koning van La Liga’ genoemd. Afgelopen weekend besliste hij met twee doelpunten nog El Clásico.

Reacties

We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Ook Lays maakte er nog een mooie marketingtruc van.

Paar jaar terug lieten we al ons licht schijnen op hoe in deze landen de verkiezing wordt beleefd. Deze journalist uit Sri Lanka had bijv. een totaal andere mening dan gemiddelde voetbaljournalist. Een vrij bizarre zelfs, oordeel zelf maar.

Argentijns feestje

Dat ze Argentijnen een aardig feestje kunnen bouwen, dat weten we allemaal. Dat hebben we tijdens het WK in Qatar ook kunnen aanschouwen, maar om ze nog een extra zetje in de rug te geven, hier de hoogtepunten van Messi en zijn WK-winst. Voor sommige Nederlanders door het verloop nog steeds moeilijk te aanschouwen, we weten allemaal waar we het doen over hebben. Toch zou je alleen maar met open mond naar de voetbalkwaliteiten van Messi kunnen kijken: een absolute geweldenaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de achtste Ballon d’Or van Lionel Messi
Sluiten